Süreyya Operası’nda LEYLA GENCER söyleşisi…


Toplam Okunma: 2559 | En Son Okunma: 18.05.2024 - 07:21
Kategori: Konserler

Opera tarihinin 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en büyük isimlerinden biri sayılan ve tüm dünyada “La diva Turca” olarak anılan soprano Leyla Gencer, ölümünün birinci yıldönümünde yaşamından satır-başları ve kariyerinden altın sayfalarla anılacak…Müzik Yazarı Ersin Antep’in sunacağı söyleşiye, Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali konuk olacak… Söyleşi, Sergi ve konser : 9 Mayıs 2009 Cumartesi, saat 17.00 İstanbul… Program:

Opera tarihinin 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en büyük isimlerinden biri sayılan ve tüm dünyada “La diva Turca” olarak anılan soprano Leyla Gencer, ölümünün birinci yıldönümünde yaşamından satırbaşları ve kariyerinden altın sayfalarla anılacak. Gencer´in içinde yaşadığı çağda ön plana çıkaran özelliklerine, onu dönemindeki diğer sopranolardan ayıran yönlerine ışık tutulacak söyleşide; Gencer’in en büyük sahne zaferleri üzerine yorumlarda bulunularak, tarihe geçen muhteşem icralarından örnekler dinletilecek. Müzik Yazarı Ersin Antep’in sunacağı söyleşiye, Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali konuk olacak.

Tüm müzik severlere açık olan Söyleşi 9 Mayıs Cumartesi saat 17:00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası balo salonunda gerçekleştirilecektir .

Ayrıca, saat 16:00’dan itibaren fuayede Leyla Gencer fotoğraf sergisini gezip, anı defterini imzalayabilirsiniz.

Saat 20:00’de ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve solist sanatçıları Leyla Gencer’in anısına bir konser verecekler.




Hoşgeldiniz