Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Çoksesli Korosu Aya İrini Sahnesinde…


Toplam Okunma: 3156 | En Son Okunma: 19.05.2024 - 04:02
Kategori: Konserler

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü(BÜMK) Klasik Müzik Korosu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle 20 Mayıs Çarşamba günü, II. kez Aya İrini Müzesi‘nde izleyicileriyle buluşuyor. Repertuvarı rönesans ve barok eserlerinden çağdaş döneme dek uzanan BÜMK Klasik Müzik Korosu’nun 20 Mayıs Aya İrini konserinin felsefik altyapısı, tek bir cümle etrafında şekilleniyor: “Her şeyin sorumlusu benim.”…

Konserlerinde koro müziğinin eşsiz örneklerini, görsel öğeler ve özgün müzik çalışmaları eşliğinde, tematik bir programla sunan BÜMK Klasik Müzik Korosu, geçen sene olduğu gibi bu sene de Aya İrini konserini, Müzeler Haftası kutlamaları dahilinde gerçekleştiriyor.
Repertuvarı rönesans ve barok eserlerinden çağdaş döneme dek uzanan BÜMK Klasik Müzik Korosu’nun 20 Mayıs Aya İrini konserinin felsefik altyapısı, tek bir cümle etrafında şekilleniyor: “Her şeyin sorumlusu benim.” Koro, bu konserle günümüz toplumunun soyutlanmış birey anlayışı yerine, duyarlı ve farkındalık sahibi bir insan modeline dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Tamamen gönüllü öğrenciler tarafından düzenlenmiş olan Boğaziçi Üniversitesi Koro Festivali KoroFest ’09 organizasyonunu düzenleyen kadrodan oluşan BÜMK Klasik Müzik Korosu kurulduğu yıl olan 1994’ten bu yana amatör bir ruhla profesyonele yakın performanslara imza attı. Geçtiğimiz yıl 900 konuğuna Aya İrini’de unutulmaz bir konser veren koronun bu yılki Aya İrini performansı kaçırılmamalı.

20 Mayıs Çarşamba, 19.00 - Kokteyl
20.00 - Konser

Etkinlik ücretsizdir.




Hoşgeldiniz