“En”ler ve THM Ödülü…


Toplam Okunma: 3067 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:54
Kategori: Basından

Ödül alma duygusu her çalışan insan için hayatındaki önemli anlardandır. Çeşitli festival veya şenliklerde ödüller verilir. Yılın “en …” gibi. Bunların en kıdemlilerinden olan ve bu yıl 36.sı gerçekleştirilen Altın Kelebek ödül töreninde yaşananlar hayli ilginç bir boyutu gözler önüne serdi. Çünkü Türk Halk Müziği alanında Sevval Sam’a ödül verilmişti. Aykut Işıklar yazısında anı şöyle canlandırmış:

“. . . Arif Sağ zarfı açtı ve okudu ‘Türk Halk Müziği dalında en başarılı kadın yorumcu Sevval Sam…’ O saniye yüzündeki ifadeyi yakaladım. Bir iki kelime de mırıldandı ama anlayamadım. Belki de zarftan Sevval Sam çıkacağını bilse ödül vermeye gitmezdi. Türk Halk Müziği’ne bu kadar yıl emek vermiş, bu kadar genç yetiştirmiş bir hoca, bir üstat için daha kötüsü olamaz. O zaman bu devlet neden konservatuvarlarda Türk Halk Müziği okutuyor? Neden TRT korolar kuruyor, halk müziği genç kuşak tarafından sevilsin diye çırpınıyor? Harcanan emeğe ve paralara, geçen zamana yazık. Madem bu iş bu kadar kolay… Her; eli ayağı düzgün, çevresi geniş (!), futbolcu eşleri, şarkıcı kızları ‘yılın halk müziği sanatçısı’ olabilir. Sevval hanım ne yaptı? Ama onun suçu yok. Sevval’i bu kadar türkücü kızımız var iken Altın Kelebek(2) adayı gösteren kişiler yani Hürriyet Gazetesi’nin uzmanları utansın. Halk müziğine gönül veren on binlerce genç adına onları protesto ediyorum.

. . .

TRT’de bu kadar değerli genç Türk Sanat Müziği solisti var. Akşam Sefası ekibindeki solistler ortada. Ama Emel Sayın ile Seçil Heper gibi iki asker arkadaşına ‘Altın Kelebek’ verildi. İkisi de 60 yaşın üstünde. Bence boşuna konuşuyorum. Bu işi organize edenler magazini bilmiyorlar. İbrahim Tatlıses’e fantezi müzik dalında ödül verenlere boş yere konuşuyorum.”

. . .

__________________________________________
(1) http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/71752-altin-kelebek-veya-tercihlerin-toplami-aykut-isiklar-makalesi.aspx
(2) http://www.cnnturk.com/2009/yasam/diger/06/13/altin.kelebek.36nci.kez.uctu/
530754.0/index.html




Hoşgeldiniz