Kadıköy Belediyesi Geleneksel Türk Müziği Yarışmaları Sonuçlandı…


Toplam Okunma: 17201 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 19:06
Kategori: Yarışmalar

Kadıköy Belediyesi ve Kasdav Müzik Gönüllüleri işbirliği ile düzenlenen 9.Türk Sanat Müziği Beste(Şarkı),Güfte(Şarkı Sözü) ve Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmaları Final Konserleri Caddebostan Kültür Merkezi’nde 11-12 Haziran 2009 ‘da yapıldı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’ne yeni eserler ve sesler kazandırmak amacı ile geleneksel olarak her yıl düzenlenen yarışma sonuçları:

Yarışmaların ilk günden bu yana organize edilmesine önderlik yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Başkanı ve Kasdav Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu “-Ülke genelinde her yıl yarışmalarımızın açılması özlemle bekleniyor, bu yıl beste ve güfte dalında katılımcıların büyük çoğunluğu İstanbul dışından oldu.Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği ,Amatör Ses Yarışmalarında ise çoğunluk İstanbul’dan katıldı.Tüm dallarda ikibinin üzerinde yarışmacının katıldığı organizasyonumuzda tanınmış jüri üyelerimiz yer aldı” dedi.

Gecelerin açılış konuşmalarını yapan Kasdav Başkan Yardımcısı İnal Aydınoğlu bu yarışmaların müziğimize önemli katkısı bulunduğunu,Kasdav’ın müzik alannında önemli projelere imza attığını her yarışmanın büyük ilgi gördüğünü ,ayrıca gönüllü evlerinde de 36 Koro bulunduğunu,önümüzdeki günlerde bunlara yeni korolar ilave olunacağını ifade etti.

Jüri üyelerinin seçimde zorlandığı yarışmaya profesyonel bestekar ve güftekarlar ; Ses dalında Konservatuar ve Musiki Cemiyetleri öğrencileri vile Amatörlerlerden katılan yarışmacılardan ön eleme sonucu finale kalanlar CKM Büyük Salonda gerçekleştirilen final konserlerinde yarıştılar.

Yarışma sonunda dereceye girenlere Kadıköy Belediyesi tarafından birincilere 2.000.-TL,ikincilere 1.500.-TL,Üçüncülere 1.000.-TL para ödülü ,Kasdav ise tüm finalistler ve jüri üyelerine plaket verdi.

TSM Amatör Ses Yarışması Jürisinde TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçıları İnci Yaman, Mehmet Özkaya,Serhat Sarpel ,İlknur Elbilsin,Serap Kuzey ile Türk Müziğinin ustaları Yaşar Özel ve Zeki Çetin yer aldılar.

Beste dalında ;Türk Müziğine nice eserler kazandırmış İstanbul Radyosu emekli müdürlerinden Rıdvan Tandoğan ile bestekarlar Turhan Taşan,Hasan Esen, Aleaddin Pakyüz, Bilge Özgen, Sadun Aksüt, Zeynettin Maraş jüri olarak bulundular.

Güfte Jürisi de ,Sami Derintuna,Ümit Gürelman,Cahit Deniz,Meral Dalaman,Nuriye Eracar,Münire Aksaray,Erol Güngör gibi tanınmış isimlerden oluştu..

Bu yıl ilk defa yapılan Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması jüri üyeleri konservatuarların ilgili bölümlerinin öğretim görevlileri Taşkın Doğanışık,Mustafa Demirkaya, Erol Köker, Erdoğan Eskimez ,Erol Köker, Mustafa Hisarlı ile Ankara Devlet Opera Balesi’nden Sedat Sarıgül ve ünlü sanatçı Bedia Akartürk idi.

Tanınmış Ses sanatçısı Jüri üyeleri finallerde muhteşem birer konser vererek , izleyicilerile unutulmaz iki gece yaşattılar. Konserleri TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı İnci Yaman başarılı bir biçimde sıunarken ,ses sanatçılarına TRT nin deneyimli sazları eşlik ettiler..

11 Haziranda yapılan Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında Ankaradan katılan yarışmacılar ilk üç dereceyi elde ettiler. Ertuğrul Ottekin’in sözleri Azmi Aytaç’a ait “Derya” rumuzlu “Ey nazlı Bakışım” isimli eseri 3. ,Ziya Levent Topçuoğlu’nun sözleri Musa Kalkınç’a ait “Eylül” rumuzlu “Birazdan içimde ışıklar söner” bestesi 2.,Hüseyin Soysal’ın güftesi Ümran Çetin’e ait “Sabır 1”rumuzlu “Elif kızın yüreğinde ateş var” eseri 1.ci oldu.

Aynı gece yapılan ses yarışmasına katılan 16 finalistten Aynur Ezgi Yolcu 3.,İsmail İlker Cansevdi 2.,Burcu Göktürk 1.ci oldular.

12 Haziran gecesi Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasında finale kalan 13 Finalistten Aydın Karaman 3.,Ozan İsmail Çayır 2.,Mehmet Salih İnan 1.ci olurlarken; güfte dalında yine Ankaralı yarışmacılar ilk üç dereceyi paylaştılar ve “İlham” rumuzlu Sevinç Atan’a ait “Sevda Şarkısı” isimli güfte 3., “Kumru” rumuzlu Vedat Fidanboy’un “Kalpte Açtın” isimli eseri 2.ci,yine aynı güftekarın “Hisar” rumuzlu “Rüzgar Kanatlı Çocuk” eseri 1.ci oldu.

Gecenin sonunda konuşma yapan İnal Aydınoğlu ; yarışmalara destek veren başta Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk olmak üzere ,sazlara sponsor olan “ BEYAZ FIRIN” a , organizasyonu ilk gününden beri yılmadan sürdüren Nesibe Müsevitoğlu’na jüride yer alan sanatçılara ve tüm destek verenlere teşekkür etti.
Aydınoğlu ve Nesibe Müsevitoğlu gecenin sonunda dereceye girenlere para ödüllerini jüri üyeleri ile tüm finalistlere onur plaketlerini birlikte verdiler.(1)
________________________________________

TÜM YARIŞMA FİNALİSTLERİ VE DERECEYE GİRENLER:

9. KADIKÖY TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI SONUÇLARI

Dereceye girenler

1. Beste-Hüseyin Soysal, Güfte-Ümran Çetin “Elif kızın yüreğinde ateş var”
2. Beste-Ziya-Levent Topçuoğlu, Güfte-Musa Kalkınç “Birazdan içimde ışıklar söner”
3. Beste-Ertuğrul Ottekin, Güfte-Azmi Aytaç “Ey nazlı Bakışım”

FİNALİSTLER:
Beste-şarkı-güfte

BAHADIR SEVİK-YOK DİYECEĞİM-ŞEVKİ DİNÇAL
ENGİN ÇIR-YİNE YALNIZ KALDIM-İPEK ERDEM
ERTUĞRUL OTTEKİN-EY NAZLI BAKIŞLIM-AZMİ AYTAÇ
ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU-BİRAZDAN İÇİMDE IŞIKLAR SÖNER-MUSA KALKINÇ
SAMİ DERİNTUNA-ÖYLE BİR ALDIN Kİ BENİM AKLIMI-MUSTAFA KEMAL KALKAN
SUAT YILDIRIM-SENİ GÖRMESEYDİM BEN-SUAT YILDIRIM
FERHAT SARMUSAK-RADYODA SEVDİĞİM ESKİ BİR ŞARKI-AŞKIN TUNA
ALATTİN KAYA-KALBİNE SORMADAN BİLMEM DEME-İ.BEHLÜL PEKTAŞ
HÜSEYİN SOYSAL-ELİF KIZIN YÜREĞİNDE ATEŞ VAR-ÜMRAN ÇETİN
HÜSEYİN SOYSAL-BU ŞARKILAR OLMASAYDI-SAMİ DERİNTUNA

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

TÜRK SANAT MÜZİĞİ AMATÖR SES YARIŞMASI

DERECEYE GİRENLER

1. BURCU GÖKTÜRK
2.İSMAİL İLKER CANSEVDİ
3.AYNUR EZGİ YOLCU

FİNALİSTLER:
AYÇA BİNGÖL
AYNUR EZGİ YOLCU
BAHADIR SEVİK
BULUTHAN AŞÇI
BURCU GÖKTÜRK
BURCU ÖZSOY
ÇAĞATAY AZKUR
ERAY BENLİ
FERHAT ŞİMŞEK
FİDAN AKTEN
FULYA SOYATA
GAMZE YURTEMRE
HÜSEYİN BALCI
İSMAİL İLKER CANSEVDİ
ÖZGE ZEYBEK
TÜRKER DEĞER

* * * * * * * * * * * * * * * * *

GÜFTE YARIŞMASI

DERECEYE GİRENLER

1.VEDAT FİDANBOY-RÜZGAR KANATLI ÇOCUK
2.VEDAT FİDANBOY-KARDELENSİN KALPTE AÇTIN
3.SEVİNÇ ATAN-SEVDA ŞARKISI

FİNALİSTLER:

VEDAT FİDANBOY-RÜZGAR KANATLI ÇOCUK
VEDAT FİDANBOY-KARDELENSİN KALPTE AÇTIN
ESAT ANIK-GELME ARTIK
SEVİNÇ ATAN-SEVDA ŞARKISI
FİKRET DÜNDAR-SEVMESE KALBİM SENİ
ENGİN ÇIR-NE ZAMAN BİTECEK HESAP SORUŞUN
SEVİNÇ ATAN-AĞZINDAN YEL ALSIN
ALİ UYGUN-BAHAR GELİYOR ANNEM
CANAN ÖZDENKOŞ-KADIN
ALİ UYGUN-GECEYİ KOYNUMDA UYUTMAKTAYIM

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

TÜRK HALK MÜZİĞİ AMATÖR SES YARIŞMASI

DERECEYE GİRENLER
1.MEHMET SALİH İNAN
2.OZAN İSMAİL ÇAYIR
3.AYDIN KARAMAN

FİNALİSTLER:
ARZU KISAKOL
AYDIN KARAMAN
CÜNEYT ÖBEK
EMİN KARADAYI
GAMZE SALMAN
GAMZE YURTEMRE
HÜSEYİN BALCI
MEHMET SALİH İNAN
NAFİZ CAMGÖZ
NAZAN ŞANALAN
NEVZAT ACARTÜRK
OZAN İSMAİL ÇAYIR
ZÖHRE SEZER (2)
____________________________________________
(1) http://www.kasdav.org/home.asp?id=4&yazi_id=117
(2) http://yeni.kadikoy.bel.tr/haberDetay.jsp?haberID=342




Hoşgeldiniz