Kültür ve Turizm Bakanı Günay: “Kendini Bilmez Densizler”


Toplam Okunma: 3013 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:54
Kategori: Basından

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İdil Biret Topkapı Sarayı Konserinde yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganlara sert tepki gösterdi. Olayın sadece konseri izlemeye gelenlere karşı saygısızlık değil, “İstanbul’un imajına, Türkiye’nin imajına karşı da büyük bir haksızlık” olduğunu söyleyen Günay şunları dedi: “Son derece üzücü ve yakışıksız bir davranış. İstanbul’u Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlıyoruz, kendini bilmez bir grup, küçücük bir grup da olsa, hem İstanbul’a, hem dünya çapındaki sanatçımıza hem de onu dinlemeye gelenlere bir büyük saygısızlıkla sevimsiz bir gösteride bulunmaya çalışıyor…

Hemen İstanbul Valisi ve diğer yetkililerle görüşerek acil önlem almalarını ve sevimsizliğin durdurulması için gerekenleri yapmalarını istedim. Fiili olarak bir başka sevimsizlik yaşanmadan konser sona erdi.

İdil Hanım’ı da aradım ancak ulaşamadım, yeniden arayacağım üzüntülerimi belirtmek için. Türkiye’yi böyle ilkel bir takım yaratıkların yönlendirmesi, baskı altına alması gibi girişimlere izin vermeyiz.

Topkapı Sarayı, bizim için tarihsel olarak önemli bir alan. Müzenin içerisinde yıllardır satış mekanları var. İsteyen yemek yiyor, isteyen şarap içiyor. Şimdiye kadar hiçbir densizlik yaşanmadı.

Kaldı ki birinci avluda yapılan etkinlikleri ikinci avluya, yani dış mekana taşıdık. Bu arkadaşlar ne Osmanlı’yı biliyorlar, ne Cumhuriyeti biliyorlar, ne sanatı biliyorlar. Sultan Hamid döneminde Yıldız Sarayı içerisinde opera vardır ve dünyadaki son sahnelenen operalar burada izlenmiştir. Bunların padişahların kültüründen de haberi yok.”

Bakan Günay, saldırganların kamera kayıtlarına alınarak, fotoğraflarının çekildiğine işaret ederek, “Bu kişilerin hukuk önünde hesap vermenin eşiğinde olduklarını düşünüyorum” diye konuştu.

-MADIMAK BENZETMESİ: “ALLAH ESİRGESİN”

Bakan Günay, olayın “Türkiye’de ikinci Sivasların yaşanabileceği” sorusunu akıllara getirebileceği yönündeki yorumlara ise, “Allah esirgesin, kesinlikle böyle bir şey yok” yanıtını verdi.




Hoşgeldiniz