Gülsin Onay 60. Ülkede…


Toplam Okunma: 2796 | En Son Okunma: 08.05.2024 - 08:51
Kategori: Konserler

Bugüne kadar 5 kıta, 59 ülkede konserler vererek müzikseverlerin hayranlığını kazanan piyano solistimiz, müzik elçimiz Gülsin Onay, Ağustos ayında 60. ülkede Karadağ’da müzikseverlerle buluşuyor. Onay, Haziran 2009 sonunda Londra’da düzenlenen Chopin Festivali’nin açılışını gerçekleştirerek İstisnai Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı.

Gülsin Onay İlk Defa Karadağ’da…

Gülsin Onay yoğun bir festival trafiği ile geçirdiği yaz aylarında, İngiltere, İtalya ve Gümüşlük’ün ardından Karadağ’daki KotorArt Festivali’nde konser verecek.

Piyanist Gülsin Onay, Haziran sonunda Londra’da Chopin Festivali’nin açılışını gerçekleştirdi. İstisnai Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılmış sanatçımız, düzenli olarak konserler verdiği İngiltere’de bu kez ağırlıklı olarak bestecinin eserlerinden oluşan bir program sundu.

Gülsin Onay, ikinci kez katıldığı Lecce’deki Miami Uluslararası Piyano Yaz Festivali’nde 3 Temmuz’da Torre Nova anfi tiyatrosunda bir resital verdi. Tarihi mekanı dolduran yaklaşık bin İtalyan müzikseverin dakikalarca ayakta alkışladığı sanatçımız, ayrıca festival kapsamında iki konserde daha sahne aldı.

Bu konserlerin ardından yurda dönen Gülsin Onay, sanat danışmanı olduğu Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılışını gerçekleştirdi. Ünlü virtuoz, 12 Temmuz’da Bodrum Kalesi’ndeki “Romantik Piyano Müziği” resitalinde Türk müzikseverlerle hasret giderdi.

60. ülke: Karadağ

Bugüne kadar Venezüella’dan Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 59 ülkede duyarlı ve zekice olarak tanımlanan yorumlarıyla övgüler toplayan Gülsin Onay ilk defa sahne alacağı Karadağ ile 60. ülkede müzikseverlerle buluşacak. Onay, bu yıl Ivo Pogorelich’in de sahne aldığı KotorArt Festivali kapsamında Mozart’ın 12 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.




Hoşgeldiniz