Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası Bu Kez Milet´te…


Toplam Okunma: 2895 | En Son Okunma: 08.05.2024 - 10:29
Kategori: Konserler

Türkiye´nin ilk ve tek Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, şef Cem Mansur yönetiminde yurtiçi turnesine devam ediyor. 19 Ağustos´ta Topkapı Sarayı´nda verdiği konser ile geniş yankılar uyandıran, ülkemizdeki batı müziği konservatuarlarından sınavla seçilmiş 100´e yakın genç müzisyenden oluşan orkestra Bugün (12 Eylül 2009) Menderes Deltası´nın kültürel, sanatsal ve tarihsel mirasını tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Meandros Festivali’nde sahne alıyor. Konser Milet Antik Tiyatrosu’nda. Başlama saati ise 21.30 …

Meandros´un Daimi Konuğu…

Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, Meandros Derneği´nin davetlisi olarak daha önce 2007 ve 2008 yıllarında Apollon Tapınağı ve Milet´te verdiği konserlerle gencinden yaşlısına bölge insanını bir araya getirmiş ve büyük alkış toplamıştı.

Menderes Deltası´nın kültürel, sanatsal ve tarihsel mirasını tanımak ve tanıtmak üzere hayata geçirilen Meandros Festivali, orkestrayı 12 Eylül´de bir kez daha konuk ederek ülkemizin de aydınlık geleceğine sahip çıkıyor.

Türkiye´nin tüm konservatuvarlarından 100´e yakın genç müzisyenden oluşan UGSO´nun şef Cem Mansur yönetimindeki konseri Milet Antik Tiyatrosu´nda 12 Eylül Cumartesi akşamı saat 21.30´da başlayacak. Ücretsiz olan konser için Söke, Kuşadası ve Didim Belediyeleri önünden saat 20.30´da otobüsler kaldırılacak.

——————————————————————————–

MEANDROS KÜLTÜR SANAT ve TURİZM DERNEĞİ BASIN BÜLTENİ

DEV ORKESTRA MİLET´TE…

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Meandros Festivali´nin ardından, Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği olarak bölgemizin kültürel, sanatsal ve tarihsel mirasına sahip çıkan etkinliklerimiz ve projelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bölgedeki yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak etkinliklerinin ve birlikte iş yapma, bölgenin mirasına birlikte sahip çıkmanın gücünü, enerjisini tüm Türkiye´ye şimdiden hep birlikte gösterdik.

2007 ve 2008 yıllarında Meandros Festivali ve etkinlikleri kapsamında Apollon Tapınağı ve Milet´te konser vererek büyük alkış toplayan, gencinden yaşlısına bölge insanını bir araya getiren Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası 2009 yılı turnesi kapsamında yeniden bizlerle birlikte olacak.

Türkiye´nin tüm konservatuarlarından 100´e yakın genç müzisyenden oluşan UGSO, dünyaca ünlü orkestra şefimiz Cem Mansur´un sanat yönetmenliğinde ve şefliğinde 12 Eylül Cumartesi günü saat 21.30´da Milet Antik Tiyatro´nun büyüleyici atmosferinde bir kez daha muhteşem bir konser vermeye hazırlanıyor.

Derneğimiz organizasyonu ile Didim, Söke, Kuşadası Belediyeleri tarafından ortak olarak gerçekleştirilen bu büyüleyici konser, bölgemizin tüm sivil toplum kuruluşlarını, kurum-kuruluşlarını ve bölge halkını yeniden Milet´te buluşturacak.

Ülkemizin gururu ve onuru olan Türkiye´nin ilk Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası´nın bu anlamlı konserinin gerçekleştirilmesini sağlayan Didim, Söke ve Kuşadası Belediyeleri aynı zamanda Meandros Bölgesi´nin antik dönemdeki başkenti Milet´e de sahip çıkarak hak ettiği ilgiyi görmesi için bir tanıtım atağını da başlatmış oldular. Bu konser vesilesi ile dünyaca tanınan ancak hak ettiği ilgiyi göremeyen Milet Antik Tiyatro´nun da adını bir kez daha duyurmayı amaçlıyoruz.

Tüm yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları olarak 12 Eylül´de hem Milet´e hem de Türkiye´nin tek ve ilk gençlik orkestrasına hep birlikte sahip çıkmak ve bu keyifli buluşmayı paylaşmak için hepinizi Milet´e bekliyoruz.

Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği

Konsere katılmak isteyenler için Didim, Söke ve Kuşadası Belediyeleri´nin önünden saat 20.30´da Milet´e servisler kaldırılacaktır.




Hoşgeldiniz