Anjelika Akbar ve “İçimdeki Türkiyem” Konserleri…


Toplam Okunma: 3113 | En Son Okunma: 08.05.2024 - 08:35
Kategori: Konserler

Anjelika Akbar  Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserinde; yaşadığı, hissettiği, etkilendiği Türkiye’yi; bu topraklardan, insanlardan, olaylardan ve yaşadıklarından etkilenerek bestelediği “Doğu Fantezisi”, “Anadolu Esintileri” başlıklı bestelerinin yanı sıra Ulvi Cemal Erkin, İlhan Baran, Cemal Reşit Rey, Ali Darmar gibi ünlü Türk bestecilerinin eserlerini de seslendirecek. Repertuar şöyle:

Piyanist Anjelika Akbar, repertuarını tamamen Türk yapıtlarından oluşturduğu “İçimdeki Türkiyem” projesinde; yaşadığı, hissettiği, etkilendiği Türkiye’yi; önümüzdeki aylarda piyasaya çıkaracağı kitap, albüm ve Anadolu’da vereceği bir dizi konser ile anlatıyor! Sanatçı Anadolu konserlerine 07 Ekim 2009, Çarşamba akşamı saat 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde vereceği konser ile başlıyor.

Anjelika Akbar’ın, Türkiye’deki yaşamına ait tüm duygu birikimlerini dışa vurduğu “İçimdeki Türkiyem” projesi; aynı ismi taşıyan kitap ve albümün yanı sıra Anadolu’nun çeşitli kentlerinde gerçekleştirilecek bir dizi konserden oluşuyor. Sanatçı, kitabını, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda başlayacak konserlerden edindiği izlenimlerle tamamlamayı hedefliyor.

Konser 07 Ekim 2009, Çarşamba günü saat 20:30’da, Caddebostan Kültür Merkezi’nde… Anjelika Akbar konserin ardından satışa sunulacak olan eski albümlerini de imzalayacak.

“İÇİMDEKİ TÜRKİYEM” REPERTUAR

1. BÖLÜM
ULVİ CEMAL ERKİN
DUYUŞLAR:
Oyun;
Küçük Çoban
Dere
BEŞ DAMLA
no1
no 2
İLHAN BARAN
İmge
Horon
ALİ DARMAR
3 PRELÜD
CEMAL REŞİT REY
10. YIL MARŞI
2. BÖLÜM
ANJELİKA AKBAR
DOĞU FANTAZİSİ (Mehmetçik Vakfı için)
YALNIZ ÇİNAR (Nazım Hikmet’in anısına)
SEVGİ (LOVE)
DANDİNİ/NİNNİ UYARLAMASI
ANADOLU ESİNTİLERİ (Kasım Gülek’in anısına)
KIRIK YAY ÜZERİNE AĞIT (17 Ağustos 1999)
ANILAR
KÖY ENSTİTÜLERİ (Belgesel müziğinin ana teması)
YENİ YOLLAR ( Ankara Üniversitesi için)
EPİTAPHİA (Yavuz Gökmen’ın anısına)
ZAMANIN NABZI
KOSOVA
DİKENLİ LALE
SEVGİ ÇEMBERİ
YOL
İSTANBUL’DA YAĞMUR
YARINLAR




Hoşgeldiniz