Sarıyer Armoni’den Cumhuriyet Konseri…


Toplam Okunma: 3245 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:12
Kategori: Konserler

Sarıyer Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmak üzere bir dizi etkinlik düzenledi. 29 Ekim Perşembe akşamı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda, Sarıyer Belediyesi Armoni Orkestrası, Ersin Antep yönetiminde “Marşlarla Cumhuriyet Tarihi” başlıklı anlatımlı bir konser verecek. Solist olarak Bariton Levent Fevzi Arslan’ın yer alacağı konserde Kurtuluş Mücadelesi ezgilerde anlatılacak. Konserin başlangıç saati; 18.00 …

Konserden sonra başlayacak olan geniş katılımlı Fener Alayı planlandı. Fener alayına katılanlar Sarıyer Meydanı’na ulaştığında, Emre Altuğ konseri başlayacak.

Ersin Antep öncülüğünde kurulan “Sarıyer Armoni”; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in isteği üzerine 2009 yılında kuruldu. Açık adı “Sarıyer Belediyesi Armoni Orkestrası” olan topluluk, Sarıyer’in kültürel hayatında müziğe yeniden önem verilmesi gerektiği bilinciyle oluşturuldu.

Konserde, İstiklal Marşı’nın bestecisi Osman Zeki Üngör’ün diğer marşları, Sakarya Savaşı için Mesut Cemil’in yazdığı marş, Faik Canselen, Halit Recep Arman, Musa Süreyya, Halil Bedi Yönetken, İlker Deniz Başuğur gibi önemli bestecilerin, İzmir, Akdeniz, Gençlik, yazdığı coşkulu marşlara yer verilecek. Ayrıca Cumhuriyet adıyla yazılan Cemal Reşit’in 10.Yıl Marşı, Necil Kazım’ın 50.Yıl Marşı gibi coşkulu marşlar da seslendirilecek.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, 29 Ekim’de hava sıcaklığının 15 derece ve yağışlı olacağı anlaşıldığından, dinleyicilerin beraberlerinde getirecekleri Türk Bayrakları yanında şemsiye, yağmurluk vb. bulundurması tavsiye edildi.




Hoşgeldiniz