İTÜ TMDK’dan Serdar Öztürk’e Onur Ödülü…


Toplam Okunma: 7176 | En Son Okunma: 14.05.2024 - 00:06
Kategori: Değerlerimiz

Türk ve Batı müziği çalışmalarını sanat hayatı boyunca bir arada sürdürme başarısını kanıtlayan ender sanatçılarımızdan, öğretmenlerimizden Doç. Serdar ÖZTÜRK sanatının 55. yılında İTÜ Türk Musikîsi Devlet Konservatuarı Müdürlüğü tarafından “Onur Ödülü”ne layık görüldü. Hem renkli kişiliği hem de koro şefliği, yarı opera tarzındaki ses sanatçılığıyla hayranlık ve sevgi duyulan Öztürk’e ödülü “II. Uluslararası İstanbul Koro Günleri Festivali” içinde verilecek. “Serdar Öztürk 55. Sanat Yılı Kariyer Gala Konseri” 6 Kasım 2009 Cuma günü saat 20.30′da İTÜ TMDK(Maçka)Mustafa Kemal Anfisi’nde…

Serdar Öztürk…

1932 yılında Mudanya’da doğmuştur.

1957′de İstanbul Konservatuvarını; 1958′de İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesi Türkoloji bölümünü bitirmiştir. Bir süre liselerde edebiyat ve müzik öğretmenliği yapan sanatçı, 1960′ta girdiği İstanbul Devlet Opersı’nda 1960-1984 yılları arasında yönetim kademelerinde ve solist olarak bir çok operada görev almıştr.

1979′da İ.T.Ü., 1984 yılında İ.Ü. Çoksesli Koro ve Orkestralarını kuran Serdar Öztürk, Devlet Konservatuvalarında ses eğitimi, solfej ve koro yönetimi derslerinde öğretim üyeleğinde bulunmuş, 1998′de emekli olmuştur.
Edebiyat alanında çeşitli araştırmaları, opera yayınları, müzik eğitimi konularında solfej ve koro albümleri, çocuk ve gençlik müzikal oyunları, hikaye, şiir, roman, belgesel ve tiyatro eserleri ile solo, koro ve orkestra eserlerinden oluşan plak, kaset ve CD’leri bulunmaktadır.

Beşyüzü aşkın beste ve çoksesli düzenlemeleriyle çeşitli konserlerinden birçok ödül, şilt ve takdirname kazanan sanatçı, 1963-1983 yılları arasında kurduğu çocuk ve gençlik koro ve orkestraları ile Uluslararası İstanbul Festivali’ne katılmış, başarılı sanat etkinliklerini eğitim ve sanat kurumlarında devam etmiştir.

Serdar Öztürk, Devlet Konservatuvalarında; Hava ve Deniz Harp Okullarında; İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde Koro, Orkestra ve Tiyatro birimlerini kurmuş, yönetmiş ve başarılı öğrenciler yetiştirmiştir.
2002 yılı sonunda SÖZ SANAT AJANSI Reklam Yayıncılık Prodüksiyon şirketini kuran sanatçı, Kurumun Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenmiştir.

Daha ayrıntılı bilgi fotoğraflar için bkz:
http://www.serdarozturk.org/index.htm




Hoşgeldiniz