İTÜ TMDK, Tarihinde İlk Kez Müzik Kütüphanesine Kavuşuyor…


Toplam Okunma: 3060 | En Son Okunma: 08.05.2024 - 13:02
Kategori: Haberler

İTÜ TMDK Ercümend Berker Kütüphanesi Açılıyor… 35 yıldır ilk kez bir kütüphaneye kavuşacak olan İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı uzun ve azimli bir çalışma sürecinin meyvelerini topluyor. İTÜ Rektörlüğü’nün ve bağışçıların katkılarıyla oluşturulan, ad olarak da Konservatuarın kurucularından ve ilk Müdürü Ercümend Berker’in ismi verilen kütüphane işleviyle anlamlı bir gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bilim dünyasına kapılarını açıyor.. Hiçbir özel kütüphanenin, koleksiyonun ve arşivin sahibine yar olmadığı, hatta kişinin vefatından sonra tarumar olduğu tanıklığı ve gerçeği göz önünde getirildiğinde kütüphaneye kitap bağışının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır…

Geleneksel Türk müziğinde ihtisas kütüphanesine duyulan ihtiyaç -müzik bölümlerinin sayılarının artışı da göz önüne getirildiğinde- günden güne daha da belirginleşmektedir. Ercümend Berker Kütüphanesi’nin bu açıdan da bir boşluğu doldurması hedefleniyor.

Akademisyenlerin, icracıların, öğrencilerin kısacası musiki aleminin kullanımına tahsis edilecek olan kütüphanede; zengin bir müzik kitaplığından, nota arşivine; nadide taş plaklardan, audio arşivine uzanan geniş ve kıymetli bir koleksiyon yer almaktadır. Şerif Muhittin Targan’ın kıyafetlerinin ve udlarının da sergileneceği kütüphanenin açılışında, Şerif Muhittin Targan’ın eserleri kendi udu ile seslendirilecek.

Tarih: 24 Kasım 2009 (Salı)
Saat: 15.00
Yer: İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı H Blok
İletişim : konservatuar@itu.edu.tr 0 212 248 90 87 - 0 212 240 27 50 (Fax)




Hoşgeldiniz