Kemanın Gözyaşları Farid Farjad İzmir’de…


Toplam Okunma: 5244 | En Son Okunma: 28.03.2024 - 11:33
Kategori: Konserler

Dünyaca ünlü İran’lı keman virtuozü Farid Farjad, 6 Aralık Pazar günü saat 20’de İzmir’de sahne alıyor. Balçova Termal Otel ile Feveran şirketlerinin destek verdiği konser, geçtiğimiz yıl açılan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde… Ülkesinden yıllarca uzak kalmış olmanın hasretini Türkiye’de bir nebze olsun giderebildiğini her fırsatta dile getiren Farjad, Atatürk gibi yüce bir öndere sahip olduğu için Türk milletini şanslı sayıyor… Farid Farjad’a özgün yorumuyla piyanist Armen Aharonian eşlik edecek… Sanatçının diğer konserleri : 4 Aralık Ankara, 8 ve 11 Aralık ise İstanbul …

2008 ve 2009 yıllarında ülkemizde çeşitli şehirlerde konserler veren İranlı sanatçı, kendisini ve müziğini çok seven Türk seyircisiyle daha da yakınlaşma fırsatı buldu. Ülkesinden yıllarca uzak kalmış olmanın hasretini Türkiye’de bir nebze olsun giderebildiğini her fırsatta dile getiren Farjad, Atatürk gibi yüce bir öndere sahip olduğu için Türk milletini şanslı sayıyor.

1938 yılında İran’ın başkenti Tahran’da doğan sanatçı Fars Halk Müziği’nde çok derin bir birikime sahip. Keman ile Batı Klasik Müziği üzerinde de çalışmalarda bulunan Farjad’ın bu çalışmaları Fars müziğine büyük katkı sağlamıştır.

Solistlerin sözleriyle veremediği mana ve etkiyi İranlı sanatçı kemanıyla başarıyor. Başka yorumlarıyla âlemlere götürüyor. Hüzünlendirerek mutlu ediyor. 1979 İran Devrimi sonrası ülkesini terk eden sanatçı ülkemize geçen gelişinde duygularını “Yıllar var ki gurbette sonbaharı hissetmemiştim. Türkiye’de memleketimin havasını soludum.” Şeklinde dile getirmişti.

2009 Aralık turnesi kapsamında 6 Aralık’ta İzmir’de bulunacak olan sanatçı, 4 Aralık’ta Ankara’da, 8 ve 11 Aralık’ta da İstanbul’da konserler verecek.

Farid Farjad’a yeni Türkiye turnesinde birçok ünlü isimle çalışmalar yürüten piyanist Armen Aharonian da özgün yorumuyla eşlik edecek.
.
Konser biletleri;
Fuar İsmet İsmet İnönü Sanat Merkezi gişe,
Kızlarağası Deniz Kitap ve Müzik Evi,
Bornova Küçükpark Tepsi ve tüm Biletix Gişeleri’nden temin edilebilir.

Bilgi için: (0 232) 463 30 05 – 0 530 701 12 85 (ILLUSION AJANS)

Bkz: http://www.musikidergisi.net/?p=969




Hoşgeldiniz