10.Yılında MİAM Özel Ödülü Sahibi Muammer Sun…


Toplam Okunma: 4393 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:04
Kategori: Değerlerimiz

Önceki yıllarda Prof. İlhan Usmanbaş, Bülent Arel, İlhan Mimaroğlu ve Ertuğrul Oğuz Fırat gibi bestecilerimize verilmiş bulunan İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) Özel Ödülü, bu yıl Prof. Muammer Sun’a (d.1932) veriliyor. Tören tarihi: 16 Aralık 2009, Yer: İTÜ TMDK Maçka, Mustafa Kemal Anfisi, Saat: 19.30… Ödül töreni konserinde Kamran İnce , Cihat Aşkın, Iraz Yıldız(11), Sevil Ulucan ve Gülnare Şekinskaya, Cenk Öztürk gibi sanatçılarımız sahne alacak…

TMDK Maçka, Mustafa Kemal Anfisi’nde gerçekleştirilecek M. Sun ödül töreni akşamında:

Cihat Aşkın, bestecimizin 1980 tarihli eseri “Söyleşi”,

11 yaşındaki genç piyanist Iraz Yıldız 1956 tarihli “Yurt Renkleri”,

Sevil Ulucan ve Gülnare Şekinskaya “Türkü-Şarkı-Köçekçe” bölümlerinden oluşan 1955 tarihli “Keman ve Piyano İçin Üç Parça”,

Kamran İnce idaresindeki MİAM Oda Orkestrası 1961 tarihli “Demet Süiti”,

Cenk Öztürk idaresindeki İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Korosu ise 1985 tarihli “Biz Atatürk Gençleriyiz” ve “19 Mayıs Gençlik Şarkısı” gibi M.SUN eserlerini seslendirecek.

Muammer Sun’a bu yıl bir ödül de Denizli Pamukkale Üniversitesi’nden…
Daha önce Prof.Dr. Halil İnalcık’a verilmiş olan ödül töreni tarihi: 19 Aralık 2009’da Pamukkale Üniversitesi kampusünde. saat 14.00′de. Bestecinin eserlerinin yer alacağı konsere, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları da yer alacak.

MİAM 10 Yaşında!..

İTÜ-MİAM Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi bu yıl 10. Yaşını kutluyor. 1999 yılında kurulan ve Türkiye’ nin ilk ve tek müzik araştırmaları merkezi olan MİAM, Performans, Kompozisyon, Etnomüzikoloji, Müzik İşletmeciliği ve Yönetimi ve Ses Mühendisliği alanlarında eğitim veriyor.

Yöneticileri Kamran İnce ve eşbaşkan Cihat Aşkın.

MİAM, 10. Yılını seçkin sanatçılardan oluşan bir programla, Aralık 2009 - Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek çeşitlli konserler, seminerler, ustalık sınıfları ve atölye çalışmaları ile kutluyor.

Aralık ayı boyunca, Erden Bilgen, Rex Richardson, Evin İlyasoğlu, Tuluğ Tırpan, Itzhak Rashkovksy, Ulrich Mertin, Antoine Palloc gibi sanatçılar sahne alacak.

Etkinlikler, İTÜ Maçka Kampüsü Yabancı Diller Binası’nda bulunan Mustafa Kemal Amfisi, İlhan Usmanbaş ve Cevat Memduh Altar konser salonlarında gerçekleşliriyor.

Ayrıntılı bilgi için;
www.miam.itu.edu.tr
Detaylı basın bilgisi almak için;
eyucekok@itu.edu.tr
begumbasbug@itu.edu.tr




Hoşgeldiniz