“Medyanın Kültürel Tüketimi ve Müzik” Tartışılıyor…


Toplam Okunma: 3773 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:49
Kategori: Etkinlikler

Müzikoloji Platformu tarafından “bugünün toplumuna sağlıklı müzik” sloganıyla başlatılan ve 2008 yılından bu yana düzenlenen “Bugün, Toplum ve Müzik” tartışmalar zincirinin sekizinci toplantısı; “Medyanın Kültürel Tüketimi ve Müzik” başlığıyla 27 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da İstanbul, Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Panelin konuşmacıları: Doç.Dr. İncilay Cangöz, Yrd.Doç.Dr. Hakan Ergül, Müzik Eğitimci Bora Bilgin, Müzikbilimci Ersin Antep.

“Medyanın Kültürel Tüketimi ve Müzik” Tartışılıyor

Müzikoloji Platformu tarafından “bugünün toplumuna sağlıklı müzik” sloganıyla başlatılan ve 2008 yılından bu yana düzenlenen “Bugün, Toplum ve Müzik” tartışmalar zincirinin sekizinci toplantısı; “Medyanın Kültürel Tüketimi ve Müzik” başlığıyla 27 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleştirilecek. Müzikbilimci Ersin Antep’in yönetiminde ve Kadıköy Belediyesi’nin katkısıyla yapılacak panele, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimi Öğretim Üyeleri Doç.Dr.İncilay Cangöz, Yrd.Doç.Dr.Hakan Ergül ile Müzik Eğitimci Bora Bilgin konuşmacı olarak katılacak ve medyada tüketimin kültürel etkileri ile bu etkilerin ışığında Türkiye’de üretilen müziğin geldiği nokta, örneklerle masaya yatırılacak. (www.muzikoloji.org)

“Tüketen Medya ve Müzik Paradoksu”

Müzikoloji Platformu; 2008 yılında başlattığı ve Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla sürdürdüğü “Bugün, Toplum ve Müzik” başlıklı tartışma zincirinin sekizincisini, 27 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda, “Medyanın Kültürel Tüketimi ve Müzik” konulu panel ile Kadıköylülerle buluşturacak.
“Bugünün toplumuna sağlıklı müzik” sloganıyla yola çıkan Müzikoloji Platformu; hem bilim dünyasından, hem de sanat dünyasından seçtiği önemli konuşmacılarla; tartışmalara somut çözüm önerileri getirerek, halkı müzik seçkileri anlamında bilinçlendirmeye çalışıyor. Müzikbilimci Ersin Antep’in yönetiminde faaliyetlerini sürdüren Platform; bu haftaki toplantısında da “İletişim bilimcilerle müzikbilimcileri” buluşturuyor. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimi Öğretim Üyeleri Doç.Dr.İncilay Cangöz, Yrd.Doç.Dr.Hakan Ergül ile Müzik Eğitimci Bora Bilgin’in konuşmacı olarak katılacağı panelde; görsel ve işitsel basın yayın organlarının toplumun kültürel birikimine etkileri ve günümüz müziğinin bu etkiler sonucunda geldiği durum değerlendiriliyor. Medyadaki somut örneklerle renklendirilecek olan paneli Müzikbilimci Ersin Antep yönetiyor. (Detaylı bilgi için: www.muzikoloji.org)




Hoşgeldiniz