İTÜ TMDK’nın 35. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri…


Toplam Okunma: 3951 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:49
Kategori: Etkinlikler

“Cumhuriyet Dönemi”nde kurulan “lisans” düzeyinde ilk “resmi” Türk Müziği okulu olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 2 Mart 2010 tarihinde 35. yaşını tamamlıyor. Müzik tarihimiz açısından önemli ve de anlamlı yıldönümü, 2 Mart 2010 Salı günü, saat 17.00’den itibaren, İTÜ TMDK İstanbul/Maçka Kampüsü’ndeki Atrium Binasında gerçekleştirilecek “Geleneksel Pilav Günü”nün ardından saat 19.30’da Mustafa Kemal Anfisi’nde başlayacak olan  -“Üstad Neyzen Niyazi Sayın’a Fahri Doktora”  töreni ve sonrasında birçok sanatçımızın katılacağı büyük konserle devam edecek…

İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI
35.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri
“35. Yıl Buluşması”
Tarih: 2 Mart 2010 Salı
Yer: Maçka Kampüsü

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 35 Yaşında…

Ülkemizde “Cumhuriyet Dönemi”nde kurulan “lisans” düzeyinde ilk “resmi” Türk Müziği okulu olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 2 Mart 2010 tarihinde 35. Yaşını tamamlayacaktır.

1976 yılında eğitim hayatına başlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, ülkemiz kültür-sanat yaşamına kazandırdığı çok sayıda icracı, besteci, eğitimci, araştırmacı bilim ve sanat insanları ve onların bulunan değerli etkinlikleri / bilimsel-sanatsal üretimleri ile yaşamakta olduğu haklı gururu, bu gurur gününde, Türk Basın’ının saygıdeğer mensupları aracılığıyla “Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Sanat Kamuoyu” ile etkin ve işlevsel biçimde paylaşmayı dilemektedir.

35 yıl süresince, mezunları ve onların bilimsel-sanatsal üretimleri ile, ülkemiz kültür-sanat hayatının pek çok alanında büyük kazanımların sağlanmasına öncülük etmiş bulunan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda, bu anlamlı ve önemli yıldönümü, 2 Mart 2010 Salı günü, saat 17.00’den itibaren, Maçka Kampüsü’nde Atrium Binasında, gelenekselleşen “Pilav Günü” ve saat 19.30’da Mustafa Kemal Anfisi’nde başlayacak, “Üstad Neyzen Niyazi Sayın’a Fahri Doktora” töreninin de gerçekleşeceği geniş katılımlı bir konserle kutlanacaktır.

İTÜ Maçka Kampüsü ve Mustafa Kemal Anfisi’nde gerçekleştirilecek olan “35. Yıl Buluşması”nı onurlandırmanızı diler, ilgi destek ve katılımınız için teşekkür ederiz.

İTÜ
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI
MÜDÜRLÜĞÜ




Hoşgeldiniz