İzmir’e, İzmirli sahip çıkmalı… Şenay Düdek


Toplam Okunma: 5195 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 15:27
Kategori: Müzik Dışından

Güzel bir tesadüf üç ayrı gazetede dört ünlü ismin İzmir’i öven çoooook ama çooook güzel sözleri, düşünceleri vardı. Aşağı, yukarı dördü de İzmir’in en medeni en batılı şehir, İstanbul’dan sonra yaşayacakları tek kent olduğunu söylemişler… İzmir’e İzmirli sahip çıkmıyor. Fesatlık, kıskançlık diz boyu. Kaypaklık had safhada. Tembellik zirvede. Başarılı insanlara karşı bir hınç var. Kimileri koltuk sevdasında. Çıkar peşinde. Arkadaşlık dostluk yok. Dedikodu çok. Niye mi böyle düşünüyorum?..

İzmir’e, İzmirli sahip çıkmalı… Şenay Düdek

Pazar günü güzel bir tesadüf üç ayrı gazetede dört ünlü ismin İzmir’i öven çoooook ama çooook güzel sözleri, düşünceleri vardı.

‘Avrupa Yakası’ ile tanıdığımız ve sevdiğimiz gazeteci Gülse Birsel, gazeteci yazar Hıncal Uluç ve de sohbetinden, dostluğundan büyük keyif aldığım Müjdat Gezen ile arkadaşım gazeteci- yazar sevgili Ahmet Hakan.

Aşağı, yukarı dördüde İzmir’in en medeni en batılı şehir, İstanbul’dan sonra yaşayacakları tek kent olduğunu söylemişler. Müjdat ağabey biraz daha ileri giderek, İstanbul’u kaypak, İzmir’i daha delikanlı bulduğunu belirtmiş. İzmir için canını verebilecek olan ben ne yazık ki aynı düşüncede değilim. Kendimi ve bazı dostlarımı tenzih ederim. Bana her yerde kucak açan İzmir halkını da.
Niye mi?

İzmir’e İzmirli sahip çıkmıyor. Fesatlık, kıskançlık diz boyu. Kaypaklık had safhada. Tembellik zirvede. Başarılı insanlara karşı bir hınç var. Özellikle medyadan tutunda siyasetçi ve iş adamına varıncaya kadar herkes için geçerli bu söylediklerim. Kimileri koltuk sevdasında. Çıkar peşinde. Arkadaşlık dostluk yok. Dedikodu çok. Niye mi böyle düşünüyorum?

Benim gençliğimde İzmir’de çıkan pek çok bölgesel gazete vardı. Yeniasır, Demokrat İzmir, Ege Ekspres, Gazete Ege anımsadıklarım. Yine Tariş Bank, Yaşar Bank, Egebank, Tütün Bank gibi bankalar ve birçok da holding, iş adamı, sanayici vardı Çimentaş, BMC, İzmir Yün, Alpaslan Beşikçioğlu ve adını anımsayamadığım bir sürü Levanten iş adamı.

Kaçan kaçana…

Şimdi nerede? Kipa’yı kuran 100 iş adamı sidik yarışından Kipa’yı İngilizlere sonunda sattılar. Rüzgar enerjisini 13 yıl önce ilk İzmirli iş adamları kurdu. ARES ne oldu? Kalan tek bir gazete var, Yeniasır. Koskoca Mazhar Zorlu Holding yaşam savaşı veriyor. Şehri bok götürüyor. Yıllardır davası süren Basmahane’nin ortasında bir utanç abidesi olarak yer alan Dünya Ticaret Merkezi İstanbul’da Akmerkez yokken temelleri atılmıştı. İzmir’in gurur kaynağı olacaktı. Ne oldu? fareler cirit atıyor için de. İyi şeyler yapmak isteyenlere çelme takılıyor. Gençlerimiz iş bulamadıkları için kaçıyorlar.
Kısacası davulun sesi uzaktan hoş geliyor Ahmet, Gülse, Müjdat ve Hıncal ağabey. İzmir artık bana göre yalnızca emekli kenti. Anladınız mı?..

. . .
___________________________________
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13311491.asp?yazarid=352&gid=142




Hoşgeldiniz