İzmir Opera Binası Projesi İçin Ödüllü Yarışma…


Toplam Okunma: 3378 | En Son Okunma: 01.05.2024 - 10:52
Kategori: Haberler

İzmir’in ‘kültür-sanat kenti’ olması hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak teknik alt yapısıyla Türkiye’nin en nitelikli konser salonu olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni (AASSM) hizmete sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı üstün niteliklere sahip bir opera binasını kente kazandırmak için ‘Ulusal Mimari Proje Yarışması’ açtı. Karşıyaka, Bostanlı, Mavi Şehir, Carrefour ortasında bir yerde inşa edilecek opera binasında, 1200 kişilik opera ve bale salonu olacak… Belirlenen yarışma takvimine göre, Haziran 2010 ayında yapılacak olan jüri değerlendirmelerin ardından ikinci kademeye kalan projeler belirlenerek yazışma adreslerine bildirim yapılacak. Projelerin son teslim tarihi: 28 Mayıs 2010 …

İzmir Opera Binası Projesi İçin Ödüllü Yarışma…
Uluslararası opera binası için düzenlenen ‘Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda start verildi. zmir’in ‘kültür-sanat kenti’ olması hedefi doğrultusunda -teknik alt yapısıyla- Türkiye’nin en nitelikli konser salonu olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni (AASSM) hizmete sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı üstün niteliklere sahip bir opera binasını kente kazandırmak için ‘Ulusal Mimari Proje Yarışması’ açtı. Tıpkı AASSM gibi yeni opera binasının da yarışma ile hayata geçirilmesini kararlaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu binanın da en az AASSM kadar görkemli bir yapı olmasını planlıyor. Kente kültür-sanat anlamında bir çok kazanımlar sağlayacak İzmir opera binasının projesini hazırlamak isteyenler, projelerini 28 Mayıs 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edebilecek.

Yarışmayla ilgili tüm detaylı bilgiler için bkz:

http://www.izmir.bel.tr/SinglePage.asp?pageID=788

YARIŞMA İKİ KADEMELİ…
Belirlenen yarışma takvimine göre, Haziran ayında jüri tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından ikinci kademeye kalan projeler belirlenerek yazışma adreslerine bildirim yapılacak. İkinci kademeye kalan 12 proje için 10 bin TL ödül verilecek. İkinci kademe yarışma takvimi 13 Ağustos 2010 Cuma günü saat 17.00’ye kadar projelerin teslimi ve 17 Ağustos’ta jüri değerlendirmeleri ile devam edecek.

Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ve 9 mansiyona 20’şer bin TL ödül verilecek.




Hoşgeldiniz