ODTÜ Türk Müziği Günleri…


Toplam Okunma: 4035 | En Son Okunma: 27.04.2024 - 17:28
Kategori: Etkinlikler

ODTU Klasik Türk Muzigi Topluluğu’nun artık gelenekselleşen “ODTÜ Türk Müzigi Günleri” bu yıl 13-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Topluluk Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci üniversite korosu olarak “ODTÜ Türk Müziği Kulübü” adıyla Erol SAYAN’ın şefliğinde 1967 yılında kurulmuş olup şefliği üstlenen değerli bestecimiz Erol SAYAN 1976 yılına dek Türk Halk Bilimleri Topluluğu Korosunu da idare etmişti… ODTÜ Türk Müziği Günleri Programı:

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci üniversite korosu olarak “ODTÜ Türk Müziği Kulübü” adıyla Erol SAYAN’ın şefliğinde 1967 yılında kurulan topluluk 1976 yılına dek Türk Halk Bilimleri Topluluğu Korosunun da şefliğini yapan Erol SAYAN’dan sonra sırasıyla Özgen GÜRBÜZ, Gültekin AYDOĞDU, Nedim ERTURAN, Zekai TUNCA, Sabri DİKER ve Tahir AYDOĞDU gibi değerli sanatçılar şefliğinde faaliyetlerini sürdürmüştür.

1987 yılında ise ODTÜ’de “Türk Müziği” seçmeli ders olmuş, 1989 yılında Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü’ne bağlanmış ardından ise 1991 yılında kredili ders haline getirilmiştir.

Üniversitemizdeki toplulukların en köklülerinden birisi olan ve geçmişiyle olan bağlarına da çok önem veren topluluğumuz 2001 yılında mezunlarımızı geniş bir katılımla bir araya getirmiş ve topluluğun ilk öğrencilerinden Yusuf Ata ARIAK başkanlığında değişik dönemlerden mezunlarımız ve topluluk yönetim kurulunda görev alan öğrencilerden oluşan bir “Dayanışma Kurulu” oluşturmuştur.

2002 yılında temelleri atılıp topluluğa gönül vermiş isimsiz kahramanların desteği sonucu kendi imkanlarıyla yaptırılmış bulunan topluluk binasının açılışını 27 Kasım 2004 tarihinde Rektör Prof. Dr. Ural AKBULUT, bestekârlarımız Erol SAYAN, Avni ANIL gerçekleştirmiş idi.

ODTU Klasik Türk Muzigi Topluluğu’nun her yıl duzenledigi Türk Müzigi Günleri’nin programı:

13 Nisan Sali
16.00 ‘Ölümünün 10. Yılında Cinuçen Tanrıkorur’ Paneli
  Panelistler: Dr. Mehmet Emin Kakan, Zeki Yılmaz, Cenk Güray, Ramazan Şekerci , Yusuf Koçak
20.00 Ankara Musiki Topluluğu Konseri ‘Ben Bir Gün Ölürsem’

14 Nisan Carsamba
16.00 Türk Muziğinde Profesyonellik Paneli
  Panelistler: Ozgür Balkılıç ve Savaş Barkçın
20.00 Ati Türk Müzigi Topluluğu Konseri ‘Mazi’

15 Nisan Persembe
16.00 Türk Müziginde Amatörlük Paneli
  Panelist: Ahmet Taçoğlu
20.00 Nevniyaz (KTMT Sazendeleri) Konseri ‘Akış’

*Etkinliklerin tamami ODTU Endustri Muhendisligi bolumu arkasinda bulunan topluluk binamizda gerceklestirilecektir.




Hoşgeldiniz