Prof. Mesut İktu’dan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne Veda…


Toplam Okunma: 3881 | En Son Okunma: 20.05.2024 - 10:42
Kategori: Haberler

Ünlü Opera Sanatçılarımızdan ve kurum yöneticilerimizden Prof. Mesut İKTU, 2004 yılından beri sürdürdüğü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nden ve 1973 yılından beri de yürütmekte olduğu Opera Anasanat Dalı Öğretim Üyeliği’nden -başka bir Üniversite’de görev yapma teklifini kabul etmesi nedeniyle- ayrılacağını açıkladı…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sergilenen bir çok operada solist sanatçı olarak rol Prof.Mesut İKTU, 7 yıla yakın bir süre zarfında Devlet Operası müdür ve Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yaptı.

Yurt dışında 30’a yakın ülkede opera temsillerine, konserlere, jüri üyeliklerine, masterclass ve sempozyumlara katıldı.

“Sanat Kurumları’nda Yöneticilik yapmanın çok zor olduğunu ancak, belli bir süre sonra,bizden sonra gelenlere yerimizi tebessümle bırakarak, kurumlara yeni heyecan katmalarına, yeni hedefler belirlemelerine olanak sağlamanın çok önemli bir görev olduğunu” belirten Prof. Mesut İKTU, görevde bulunduğu yılların özetini:

“Konservatuvarımızda geçtiğimiz iki dönem, 6 yıl süresince,tüm Öğretim Elemanlarımız ve İdari Personelimizle, büyük bir özveriyle, kurumsallaşma, geleceğe yönelik kadrolaşma ve dünya Konservatuvarları ve Müzik Akademileriyle sanatsal işbirliği anlamlarında çok çalıştığımızı ve çok mesafe aldığımızı, artık yıldız sanatçı yetiştiren bir Konservatuvar olduğumuzu, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok başarılı sonuçlar aldıklarını, ülkemizde ve batıda rahatlıkla sanat kurumlarına kabul edildiklerini mutlulukla söyleyebilirim” şeklinde dile getirdi.

Zappel, Bilkent, TRT ve Kalan Müzik Şirketi’nden yayınlanan bir çok CD’leri bulunan Bariton Prof.Mesut İKTU, sanatsal çalışmalarına devam edeceğini, bu yıl Süreyya Operası’nda 40. Sanat Yılını kutlayacağı bir konser vereceğini de açıkladı…




Hoşgeldiniz