Kültür Bakanlığı Çoksesli Çocuk Korosu, Belçika’da Birincilik Ödülünü Aldı…


Toplam Okunma: 3951 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:45
Kategori: Yarışmalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Çocuk Korosu, Belçika’nın Neerpelt bölgesinde düzenlenen 58. Gençler Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsilen katıldıkları yarışmada birinci oldu. Dünyanın en prestijli çocuk festivallerinden biri sayılan Neerpelt Müzik Festivali’ne ilk kez katılan Türkiye, yıllardır hiçbir ülkeye layık görülmeyen jüri özel ödülünün de sahibi oldu. Koro; Almanca, İngilizce, İtalyanca, Rusçanın da aralarında olduğu 9 farklı dilde şarkı söyledi. Koro Şefi Ahter Destan şefliğindeki koro 26 farklı ülkeden 125 koronun katıldığı böyle bir festivalde Türkiye’yi başarıyla temsil etti…

Koronun şefi Ahter Destan,

“Koromuz uzun süre ayakta alkışlandı. Sahneden ayrıldığımızda alkışlar halen kesilmemişti, bir ara sahneye geri dönmeyi bile düşündük.” dedi. Destan, Türkiye’de sanat alanında çok yetenekli çocukların bulunduğunu, bunları değerlendirmeye çalıştıklarını ancak bunun için desteğe ihtiyaçları olduğunu aktardı. Ahter Destan, amaçlarının bu koroyu dünyaya tanıtmak olduğunu ifade ederken, Türkiye’nin adını her yere duyurmak istediklerini belirtti.

Çocuk korosu, İspanya ve Macaristan’da yapılacak yarışmalara da katılmayı hedefliyor. Caz dalında Rusya, folklorik halk müziğinde Japonya’nın birinci olduğu; akademik alanda da Türkiye ve Estonya’nın birinciliği paylaştığı yarışmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Çocuk Korosu 40 kişilik bir ekiple katıldı. (CİHAN Haber Ajansı)




Hoşgeldiniz