Serdar Ortaç’a Hacettepe Konserinde Etnik Saldırı…


Toplam Okunma: 4249 | En Son Okunma: 09.05.2024 - 10:39
Kategori: Haberler

Hacettepe Üniversitesi’nde sahneye çıkan Serdar Ortaç çatal, bıçak, şişe yağmuruna tutuldu. Ortaç yaralanırken konser iptal edildi. Olayda Sertar Ortaç’ın yanı sıra 2 dansçı ve 2 gitarcı da yaralandı. 16 Mayıs 2010 Cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi’nde konser vermek için sahneye çıkan Serdar Ortaç’ın ilk şarkısı sonrasında kürt etnik grubun “Ahmet Kayalar ölmez” pankartı açması sonucu gelişen olaylar, 12 Şubat 1999 gecesi Serdar Ortaç’ın Ahmet Kaya’ya karşı ayağa kalkarak 10. yıl Marşı’nı söylemesinin intikamı olarak değerlendiriliyor…

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 16 Mayıs 2010 akşamı düzenlenen Bahar Şenliği’nde konser veren Serdar Ortaç’a bir öğrenci grubu çatal fırlattı. Grubun 11 yıl önce Magazin Gazetecileri Derneği’nin gecesinde Ahmet Kaya’ya Ortaç’ın ‘çatal’ fırlatmasını protesto ettiği öğrenildi. Ortaç’ın sahneyi terk etmesinin ardından binlerce kişinin katıldığı konserde saldırıyı gerçekleştiren grup ile diğer öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Yaşanan arbedede öğrenciler bira şişeleri ile birbirlerine saldırdı. Bazı öğrenciler yaralandı.

Serdar Ortaç, 12 Şubat 1999 tarihinde düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde, sahneye çıkarak ödül alan Ahmet Kaya bir Kürtçe klip hazırlayacağını söylemişti. Bunun üzerine Ahmet Kaya’ya aralarında Serdar Ortaç’ın da bulunduğu grub çatal, bıçak fırlatmış, Ortaç ayağa kalkarak 10. yıl Marşı’nı söylemeye başlamıştı.

Ortaç, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kürt açılımıyla birlikte, o gün yaptıklarından pişman olduğunu belirtmiş, şöyle konuşmuştu:

“Bugün aynı şey olsa böyle bir tepki asla göstermem. Şimdiki hükümetimiz bize birlikte yaşamayı öğretiyor. Bunu anlamamızı gerçekten istiyor. Osmanlı İmparatorluğu’nda nasıl onca millet bir arada yaşadıysa, ABD’de o kadar etnik grup bir bütün olabiliyorsa biz de başarabiliriz. Başarmalıyız. Bu konuda son sözüm: Ahmet Kaya’nın o gece linç edilmesinde rol oynadığım için çok pişmanım. Bugün olsa bu tepkiyi asla vermem. Kürtçe şarkı okunmasını destekliyorum ama asla şehit görmek de istemiyorum. Birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekli.”

Serdar Ortaç’a yapılan saldırının ‘Ahmet Kaya’ olaylarına bağlanması üzerine Ortaç şunları söyledi:

“Tarafıma yapılan saldırı bazı basın organları tarafından, 15 sene önce,rahmetli Ahmet Kaya’nın protesto edildiği gece ile ilişkilendirilmiştir.Ahmet Kaya,gençliğimde dahi dinlediğim,şakılarını sevdiğim bir müzik adamıydı.Defalarca buna benzer açıklamalar yaptığım halde, beni rahmetlinin düşmanı gibi gösterenler olmuştur. Bu saldırı eğer bu sebepten gerçekleştiyse “ki bunu henüz bilmiyoruz“ son derece yanlıştır. Saldırganın adalete teslim edilmesinden sonra ortaya çıkacak gerçekleri beklemeliyiz. Ancak bir kere daha söylemek isterim ki, ben hiçbir siyasi düşüncenin tarafı olmayan, bir müzik insanıyım….”

Ortaç’ın olay sonrası yapılan doktor kontrolünde üst iki dişinde kırık, elmacık kemiğinde çatlama ve alt sol diş tabakasında yırtılma rapor edildi…




Hoşgeldiniz