Hacettepe Üniversitesi Kompozisyon Bölümü Konseri…


Toplam Okunma: 7929 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:09
Kategori: Konserler

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü öğrencileri yeni seslerini düzenledikleri konserde dinleyicileriyle buluşturuyorlar. Her bestecilik / kompozisyon bölümünün yaygın bir tanıtımla böyle konserler düzenlemesi, bu konserleri kaydetmesi ve de çoğaltarak dinleyicilerin eline ulaştırması, Türk müziğinin günümüzde geldiği veya yakın gelecekteki durumu hakkında fikir vermesi açısından önemlidir. Hacettepe Üniversitesi’ndeki yeni seslerin konseri 25 Mayıs 2010 Salı akşamı Devlet Konservatuarı Salonu’nda. Saat 19.30.da… Program:

 

KONSER PROGRAMI

Çağla Çisem GÜRSOY

Piyano için 2 Parça
  - Largo
  - Scherzo

Piyano: Çağla Çisem GÜRSOY

Ezgi TEKİN

Piyano ve Keman için Bir Dans

Keman: Utku GÖKSAL
  Piyano: Günay HÜSEYNOVA

Beste ÖZÇELEBİ

Piyano ve Obua için İki Parça

Obua: Bengü AKTAN
  Piyano: Beste ÖZÇELEBİ

Orhan Veli ÖZBAYRAK

Quintet

Obua: İram FİDAN
  Klarinet: Kübra BENLİOĞLU
  Keman: Buğucan EROĞLU
  Viyolonsel: Melis Ezgi SAKABAŞ
  Kontrbas: Evren ŞEN

Yiğit Can EYÜBOĞLU

Quintet

Obua: İram FİDAN
  Klarinet: Kübra BENLİOĞLU
  Keman: Buğucan EROĞLU
  Viyolonsel: Melis Ezgi SAKABAŞ
  Kontrbas: Evren ŞEN

ARA

Murat Arcan KÜNDÜK

Piyano ve Viyolonsel için Sonat
  -Allegro furioso
  -Largo doloroso

Viyolonsel: Alper ALBAYRAK
  Piyano Çağla Çisem GÜRSOY

Mehmet Korhan ILGAR

Keman Konçertosu (İki Piyano Düzenlemesi)r
- Allegro Moderato
- Largo sostenuto
- Presto deciso

Keman: Kemâl Taylan ERGÜL
  I. Piyano: Çağla Çisem GÜRSOY
  II. Piyano: Sean KELLY

H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı
Konser Salonu
25 Mayıs 2010 Salı
Saat: 19:30

Çağla Çisem GÜRSOY (1994 – Ankara, Lise II):
İlk müzik derslerini Nalan SANATKAR’dan aldı. Daha sonra, çalışmalarını Argun DEFNE ile sürdürdü ve 2005 yılında H.Ü.A.D.K. piyano bölümü’nü kazandı. Sibel ÖZGÜN’ün piyano öğrencisi oldu. 2008 yılında aynı kurumun Kompozisyon Sanat Dalı’nı da kazanarak Serdar MUHATOV’un kompozisyon, Sevgi ÜNAL’ın armoni öğrencisi oldu. Burada piyano ve kompozisyon dallarında Lise II öğrencisi olarak öğrenimini sürdürmektedir.

Ezgi TEKİN (1990 – İzmir, Lise II):
Müziğe İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Çocuk Korosu’nda başladı. 2004 yılında Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandı. Kompozisyon bölümüne Cem İdiz ile hazırlandı. Burada Serdar MUHATOV’un kompozisyon öğrencisi oldu. Halen, Hatıra AHMEDLİ ile kompozisyon, Sevgi ÜNAL ile armoni, Yasemin MARLALI ile piyano çalışmalarını sürdürmektedir.

Beste ÖZÇELEBİ (1983 – Ankara, Lise III):
1989 yılında Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’na girerek ilk müzik çalışmalarına; 1995 yılında da özel olarak piyano eğitimine başladı. 2001 yılında Gazi Üni. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na girdi. Burada piyano çalışmalarını Hakan EKMEN ile sürdürdü. 2007 yılında aynı bölümde yüksek lisans programından mezun oldu. 2007 yılında H.Ü.A.D.K. Kompozisyon Sanat Dalı’na kabul edildi. Serdar MUHATOV ile kompozisyon, Sevgi ÜNAL ile armoni, Yasemin MARLALI ile piyano çalışmaktadır.

Orhan Veli Özbayrak (1989 Ankara, Lise IV):
2003 yılında Yasemin MARLALI ile piyano çalışmalarına, 2004 yılında Onur ÖZMEN ile teori, kompozisyon ve solfej çalışmalarına başladı. Orta öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamlamasının ardından, 2006 yılında H.Ü.A.D.K. Kompozisyon Sanat Dalına kabul edildi. Temmuz 2008 de Macaristan’ın Szombathely şehrinde düzenlenen Uluslararası Bartok Semineri ve Festivali kapsamında Prof. Gyula CSAPO’nun ustalık sınıfına, Bilkent Üniversitesi’nde de İlhan BARAN’ın çağdaş müzik ve caz armonisi derslerine katıldı. Halen H.Ü.A.D.K. da Turgay ERDENER ile kompozisyon ve armoni, Sevgi ÜNAL ile kontrpuan ve Yasemin MARLALI ile piyano çalışmalarını sürdürmektedir.

Yiğit Can EYÜBOĞLU (1987 – Ankara, Lise IV):
Müzik çalışmalarına ablasıyla piyano çalışarak başladı. 2002 yılında şef Mustafa APAYDIN yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu’na kabul edildi. 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Sanatdalı’na kabul edilerek 2005-2006 akademik yılı içerisinde, vefatına kadar Prof. İstemihan TAVİLOĞLU ile kompozisyon çalıştı. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Sanatdalı’na kabul edildi. Halen, Turgay ERDENER ile kompozisyon ve armoni, Sevgi ÜNAL ile kontrpuan, Yasemin MARLALI ile piyano çalışmalarına devam etmektedir.

Murat Arcan KÜNDÜK (1987 – İzmir, Lisans II):
2001 yılında Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanarak müzik eğitimine başladı. 2002′den itibaren üç yıl Cem İDİZ ile kompozisyon, armoni ve müzik teorisi çalıştı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümünü kazandı ve burada lise devresi boyunca Turgay ERDENER ile kompozisyon, Burhan ÖNDER ile armoni, Sevgi ÜNAL ile kontrpuan, Yasemin MARLALI ile piyano çalıştı. Halen burada lisans 2. sınıfta okumakta; kompozisyon, kontrpuan ve orkestrasyon çalışmalarına Serdar MUHATOV; armoni çalışmalarına Turgay ERDENER ile devam etmektedir.

Mehmet Korhan ILGAR (1988 – Ankara, Lisans IV):
İlk müzik eğitimine Saadettin - Sevim ÜNAL yönetimindeki Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda başladı. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Keman Bölümü’ne girerek Elşad EMRAHLI ve Nazım ALİYEV ile çalıştı. 2003 yılında H.Ü.A.D.K. Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazanarak Doç. Serdar MUHATOV’un öğrencisi oldu. Halen aynı kurumda Doç. Serdar MUHATOV ile kompozisyon, füg ve orkestrasyon; Burhan ÖNDER ile Çağdaş Türk Müziği Literatürü, Erol ERDİNÇ ile Orkestra ve Koro Şefliği, Levent KUTERDEM ile Yeni Müzik teknikleri ve Yasemin Marlalı ile piyano çalışmalarını sürdürmektedir.




Hoşgeldiniz