Manga’mız Eurovision 2010’da İkinci…


Toplam Okunma: 3241 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:45
Kategori: Yarışmalar

Norveç’in başkenti Oslo’da 29 Mayıs 2010 Cumartesi gecesi yapılan 55. Eurovision 2010 Şarkı Yarışmasında Manga 170 puanla 2. oldu. Yarışmanın galibi ise 246 puanla Almanya… Manga yarışmadaki tek rock grubuydu. Geleneksel Türk müziği ile Batı pop müziğini harmanlayarak sunduğu sahne gösterisinde robot olarak insana dönen ve vokalist Ferman’a sarılan Natalie Marrable’ın, lazer ışıkları ile donanmış giydiği 70 kiloluk kostümü, hayli ilginçti…

Manga sahneye Mehmet Acar’ın dizayn ettiği ve hazırladığı “Que” firmasının kostümleriyle çıktı.

Manga’nın sunum üstnlüğünde Koreograf Genevieve Cleary’nin payı büyüktü.

Manga yarışmadaki tek rock grubuydu. Geleneksel Türk müziği ile Batı pop müziğini harmanlayarak sunduğu sahne gösterisinde robot olarak insana dönen ve vokalist Ferman’a sarılan Natalie Marrable’ın, lazer ışıkları ile donanmış giydiği 70 kiloluk kostümü, hayli ilginçti.

“We could Be The Same” (Aynı Olabiliriz)başlıklı şarkının düzenlemesi Belçikalı prodüktör Hans Vrancken tarafından yapılmıştı.

Etkin sahne performasının oluşmasında bas gitarcı Cem Bahtiyar, baterist Özgür Öney ve DJ Efe Yılmaz dikkati çekiyordu.

Manga’nın Eurovision sahne şovunda Eurovision prodüktörleri MTV müzik kanalında kullanılan büyük şovlara özgü görüntü, sahne ve estetik yöntemlerini kullandı.

Oslo’nun Telenor Arena salonunda, Norveç’in resmi televizyonu NRK’nin yönetimi altında gerçekleştirilen görkemli televizyon şovu, dünyanın her bir yanında yaklaşık 150 milyon kişi tarafından izlendi.

23 kamera ile canlı takip edilen yarışmada, 4500 adet ışık, 23 naklen yayın kamerası, 134 dev hoparlör kullanıldı.

Norveç Prensesi ve Norveç’in gelecek Kraliçesi Mette Maret izleyicilerin arasındaydı.

.




Hoşgeldiniz