Uğur Çınar’ın İlk Albümünde Senfonik Düzenlemeler…


Toplam Okunma: 6127 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 07:08
Kategori: Bilgi

Yakın zaman önce TRT TV 2’nin “Bir Tatlı Huzur”u olarak tanıdığımız geleneksel Türk müziği sanatçısı(GTM) Uğur Çınar ilk albümünde GTM’nin sevilen eserlerini senfonik eşliklerle yorumlamış. Şarkıların düzenlemelerini Ferhat Livaneli, Ercan Irmak, Göksun Çavdar, Eylem Pelit, Ufuk Yıldırım, Ali Koç, Hakan Güngör yapmış. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu Yaylılar Grubu da GTM çalgılarından oluşan orkestraya eşlik etmiş. Geleneksel Türk müziği, senfonik düzenlemelerle birleşmiş ve ortaya farklı bir boyut çıkmış. Çok da güzel olmuş. Şarkıların besteci ve söz yazarları niye tanıtılmamış?..

Hacı Arif Bey’den Dede Efendi’ye, Ege Zeybeğinden Tangoya, Kaptanzade Ali Rıza Bey’den Nazım Hikmet’e uzanan Geniş bir repertuar yelpazesiyle hazırlanan albüm Ada ses kayıt stüdyosunda kaydedilmiş.

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunu olan Uğur Çınar Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı olarak yurt içinde ve yurt dışında (Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Türkmenistan, Yunanistan, Hollanda ) konserler verdi.

Uğur Çınar sanatçılığının yanı sıra İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve KTB İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürlüğü görevlerini de icra etti.

TRT İstanbul Radyosu’nda 10 yıl boyunca sanatçı olarak görev yapan Uğur Çınar TRT FM de ” Yıldız Sesler” adlı radyo programı ile TRT’2′de yayınlanmış olan “Bir Tatlı Huzur” adlı programları hazırladı ve sundu.

Piyasaya çıkan albümdeki eserlerin detayı şöyle(Besteci ve söz yazarları isimleri bize gelen yazıda belirtilmemiş M.D.):

1- Yıldızların Altında
2- Nazende Sevgili
3- Unutulmaz
4- Veda Busesi
5- Denizde Akşam
6- Bülbülüm Altın Kafeste
7- Kimseye Etmem Şikayet
8- Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş
9- Fikrimin İnce Gülü
10- Hastane Önünde İncir Ağacı
11- Eski Dostlar
12- İzmir’in Kavakları
13- Vücut İkliminin Sultanı Sensin
14- İltifat Et Bana

 




Hoşgeldiniz