Türkiye Klasik Gitar Buluşması…


Toplam Okunma: 5392 | En Son Okunma: 03.05.2024 - 10:32
Kategori: Etkinlikler

4. Türkiye Klasik Gitar Buluşması 6-9 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi ve Klasik Gitar Derneği/Türkiye’nin işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Yurtiçi ve dışından gitaristleri bir araya getirecek Buluşma; seminerler, ustalık dersleri, Türk gitar yapımcıları fuarı, açık havada verilecek “Bilkent Yaz Gecesi Konserleri” gibi etkinliklerin yanı sıra Türkiye’de ilk kez yapılacak “gitaristler arası spor oyunları”na da ev sahipliği yapacak. 4. Türkiye Gitar Buluşması’na Bilkent Klasik Gitar Kulübü ile Galatasaraylılar Derneği’nin de katkıları bulunuyor…

Türkiye Gitar Buluşması’nın Genel Koordinatörü Kağan Korad etkinliğin doğuş fikrini şöyle anlatıyor:

“Gitara başladığım yıllarda, Türkiye’deki az sayıdaki gitarist ve gitar öğrencisi birbirinden kopuk çalışmalarını sürdürürdü. Bizler hem diğer öğrencileri hem de öğretmenleri merak eder, onlarla tanışmak ve birlikte çalışma fırsatı bulabileceğimiz bir ortamı özlerdik. Gitar Buluşması fikri işte bu hayali gerçekleştirme isteğiyle doğdu. Ana fikri tanışmak ve yakınlaşmak olacak etkinliğin, bu amacını sadece konserler, dersler veya seminerlerle değil, bir kamp ortamı sıcaklığındaki sohbetlerle, paylaşılacak hoş zamanlarla, bu sayede kalıcı arkadaşlıklar kurulmasına olanak veren bir ortam olabilmesi benim gerçek hayalimdi. Ne mutluyum ki Türkiye’deki tüm gitar ailesini bu hayalimi gerçekleştirme çabamda yanı başımda buldum. Dört gün boyunca gitar, arkadaşlık ve eğlencenin iç içe olduğu Türkiye Gitar Buluşma’larının dördüncüsünü gerçekleştirebildiğim için çok mutlu ve müteşekkirim.”

Ustalık Dersleri ve Seminerler
6-9 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşecek 4. Türkiye Gitar Buluşması’nda Ahmet Kanneci, Bekir Küçükay, Bülent Ergüden, Cem Küçümen, Ceyhun Şaklar, Erdem Sökmen, Kürşad Terci, Kağan Korad, Ozan Akyatan, Safa Yeprem, Soner Egesel, İhsan Turnagöl ve Melih Güzel’den oluşan Türkiye’nin en seçkin eğitim kadrosunun yanı sıra başarılı Bach düzenlemeleriyle dikkati çeken Sırp lutist ve öğretmen Darco Karajic de seminerler ve ustalık dersleri verecek. Seminer ve dersler pasif dinleyicilere de açık.

Türk Gitar Yapımcıları Fuarı
Buluşma boyunca “Türk Gitar Yapımcıları Fuarı” Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde ziyaret edilebilir. Fuarda Arif Türker Gündoğdu, Suat Çağlayan, İbrahim Kırlı, Ömer Akar, Ercan Bilir, Yücel Açın, Sinan Rıfat Önengül, Ünal İçöz, Ejder Pamukçu gibi yapımcılarımızın gitarlarını özel odalarda denemek, onlarla tanışmak, enstrüman bakımı ve korunması konulu seminerlere katılmak mümkün.

Müzik ve Spor İlişkisi
Kağan Korad müzisyenler için de son derece faydalı olan Siu Nim Tao –Wing Chun (Kung-fu) sporu üzerine birikimlerini ve bazı teknikleri gitaristlerle paylaşacak.

Buluşma, sporun müzisyenler için önemini eğlence ve rekabetle vurgulayan “Gitaristler Arası Spor Oyunları” ile bir ilke daha imza atacak. Bu etkinlik buluşmanın son günü Galatasaraylılar Derneği’nin yüzme havuzlu tesislerinde gerçekleşecek.

Bilkent Yaz Gecesi Konserleri
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Terası’nda gerçekleşecek açık hava konserleri
6-8 Temmuz tarihlerinde. Muhteşem Ankara manzarası eşliğindeki konserleri Kazım Çokoğullu, Antonio Mascolo, Darco Karajic, Güray Alyörük, Mehmet Özkanoğlu, gerçekleştirecek. 9 Temmuz’daki Ayşegül Koca ve Hande Cangökçe konserleri ise Bilkent Konser Salonu’nda. Tüm konserler saat 21.00′de başlayacak.

Açık hava konserleri hava durumuna bağlı olarak Bilkent Konser Salonu’na alınabilir.
Konserlerin biletleri www.mybilet.com’dan temin edilebilir.

Bilkent Konser Salonu Gişesi: 0312 290 1775
mssf@bilkent.edu.tr




Hoşgeldiniz