Antalya’da Müzik Rekorları Girişimleri…


Toplam Okunma: 3194 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:19
Kategori: Haberler

Antalya müzik alanında rekor denemeleriyle dikkati çekiyor… Geçtiğimiz 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları kapsamında Guinness Dünya Rekorları’ na girmek amacıyla 2 bin 23 çocuğun oluşturduğu büyük koro rekoru bir başka denemeye kaldı. Dünya rekoru başvurusu’na karşılık olarak İngiltere’den gönderilen yazıda kabul edilmeme gerekçesi şöyle açıklanıyor: “..Denemeniz bizim tanımladığımız koro formatına uymuyor. Bu kategoride rekor kırabilmek için katılımcılar senkronize ve belirli bir koreografi dahilinde dans etmeliydi…” Antalya’da bir diğer girişim de 500 minik kemancı’nın rekor denemesiydi…

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Atatürk Stadyumu’nda yapılan gösterilerde aralarında engelli çocukların da bulunduğu 2 bin 23 ilköğretim öğrencisinden oluşan dev koro ile 10 dakika şarkı söylemiş, Guinness Rekorlar Kitabı’nın İngiltere’deki merkezine dünya rekoru başvurusu yapılmıştı.

Söylenen şarkılar arasında ‘Oynaya oynaya gelin çocuklar’, ‘23 Nisan kutlu olsun’, ‘Bugün 23 Nisan neşe doluyor hep insan’, ‘Orada bir köy var uzakta’, ‘Sev kardeşim’ ve ‘Hayat bayram olsa’ gibi şarkılar yer alıyordu.

Rekor Yönetim Ekibi’nden Kimberly Partrick tarafından Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda:

“Rekor denemeniz dünyaya verdiğiniz barış mesajı nedeniyle çok önemlidir. Öğrenci ve öğretmenleri bu nedenle tebrik ederiz. Ancak denemenizi Guinness Dünya Rekoru olarak kabul edemiyoruz. Denemeniz bizim tanımladığımız koro formatına uymuyor. Bu kategoride rekor kırabilmek için katılımcılar senkronize ve belirli bir koreografi dahilinde dans etmeliydi. Stadta dans eden öğrenciler tanıma uyuyor” denildi.

Etkinliği organize eden Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Bedir, rekoru kıramadıkları için üzüldüklerini, ancak dünyaya şarkılarla barış mesajı verdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Dünya rekoru 1700 çocuk ile Çin’in elinde bulunuyor.

Antalya müzik alanında rekor denemeleriyle tanınmaya başladı.

Bir diğer girişim de 500 minik kemancı rekor denemesi:

Antalya’da faaliyet gösteren özel bir sanat kursunun hiç keman çalmayı bilmeyen 500 çocuktan oluşturduğu keman orkestrası, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için konser verdi.

Antalya Kepez Erdal Öner Spor Salonu’nda yapılan rekor denemesinde 6. Noter Başkâtibi Asuman Güvenç de hazır bulundu. Altı ay boyunca keman eğitimi alan 3-12 yaş grubundaki 500 çocuktan oluşan koro, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için rekor denemesi yaptı.

‘Uluslararası Çocuk Keman Korosu’ adı altında düzenlenen rekor denemesinde çocuklar ilk olarak mini bir konser verdi. Daha sonra sahneye çıkan 500 çocuk önce kırmızı ve beyaz elbiseleriyle Türk bayrağı oluşturdu.

Daha sonra öğretmenleri eşliğinde 4 farklı parça çalan minik kemancılar, izleyenlere eğlenceleri dakikalar yaşattı. Aileleri tarafından uzun süre alkışlanan 500 minik kemancının oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Minik kemancılar, konserin ardından izleyicileri kemanlarıyla selamladı.

Noter Başkâtibi Güvenç, sahnede 500 çocuk olduğunu tesbit ettiklerini belirtti.




Hoşgeldiniz