Camide Oda Müziği Konseri…


Toplam Okunma: 6638 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 16:00
Kategori: Din ve Müzik, Haberler

Hamburg Elbe Filarmoni Derneği ve Hamburg Merkez Camii, anne-baba ve 0-1 yaş arası çocuklara “Ensemble Resonanz” oda müziği topluluğunun konserine ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı konserde Ensemble Resonanz yaylı çalgılar topluluğu Mozart, Vivaldi, Bach gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi.. Müziğe bebek seslerinin de katıldığı dinletinin samimi duygular içinde büyük beğeni topladığı gözlendi…

Etkinlik, bir camide düzenlenen ilk konser olma kimliğini taşıyor.

Konserde dinleyiciler caminin mescid bölümüne de davet edilerek cami ile ilgili bilgi aktarımının ardından Camii İmamlarından Osman Çelik hocanın okumuş olduğu Kur’ân-ı Kerim’i dinliyorlar.

Elbphilharmonie derneği görevlileri Merkez Cami yönetimine teşekkür ederek ayrılmadan önce 2011 yılının mayıs ayında Merkez Camii’nin yeni bir Elbphilharmonie konserine ev sahipliği yapacaklarını belirttiler…(1)

Ayrıca belirtmeliyiz ki Hamburg’un antrepodan çevirme henüz inşa halinde olan muhteşem bir konser salonuna kavuşacağı bilgisi artık tüm müzik dünyasının bilgisi dahilinde. 2012 yılında açılması planlanan “Elbphilharmonie”, İsviçreli ünlü mimarlık firması Herzog & De Meuron’un imzasını taşıyan, fütüristik çizgilere sahip ilginç bir yapı. Aşağıda:

______________________________________________
(1) http://habercininyeri.wordpress.com/2010/12/11/hamburg-merkez-camii%E2%80%99de-klasik-muzik-konseri/




Hoşgeldiniz