16. Türkiye -Çoksesli- Korolar Şenliği…


Toplam Okunma: 4605 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:45
Kategori: Yarışmalar

Çoksesli koro müziği aracılığıyla ulusal müziğimizin evrensel boyut kazanmasına katkı sağlamak, bu konuda çalışan koro, koro şefleri ve müzik eğitimcilerine, etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, konser, radyo ve TV yayınları aracılığıyla da insanımıza Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini dinletebilme amacıyla“Türkiye Polifonik Korolar Derneği”nce bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Türkiye Korolar Şenliği bu yıl 25-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Şenliğe katılmak isteyen koroların şeflerinin ve bağlı bulundukları kurumların yöneticilerinin 28 Şubat 2011 tarihine kadar resmi yazı veya başvuru formunu doldurarak başvurmaları gerekiyor…

B. ŞENLİĞE BAŞVURU KOŞULLARI:

2.Başvuru ile birlikte şenliğe katılım ücreti olarak 40 TL’nin derneğin T.C.Ziraat Bankası Bulvar Şubesi 34537766 / IBAN: TR790001001235345377665001 no’lu hesabına yatırılması gerekmektedir. Şenliğe başvuruları kabul edilemeyen koroların yatırdıkları başvuru ücretleri iade edilir. Başvurduktan sonra şenliğe katılmaktan vazgeçen koroların başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.

3.Şenliğe başvuran korolar, önceki şenliklerdeki durumu, şenliğin kapasitesi, kuralları ve amaçları doğrultusunda, olanaklar ölçüsünde ve gerektiğinde ön dinlemeye tabi tutularak değerlendirilecektir. Bu değerlendirme sonucunda şenliğe katılacak olan korolar yönetim kurulunca belirlenir ve ilgililere e-posta ile bildirilir. Bu nedenle başvuru sırasında bildirilen iletişim e-posta adresinin doğru ve kullanılır durumda olması önemlidir.

4.Şenliğe ancak başvurusu kabul edilen korolar katılabilecektir.

5.Şenliğe kabul edilen koroların, aşağıdaki bilgi ve belgeleri en geç 1 Nisan 2011 tarihine kadar iletişim adresine elektronik posta ile word dokümanı olarak göndermeleri gerekmektedir.
a)Koronun biyografisi ve toplu fotoğrafı
b)Koro şefinin biyografisi ve fotoğrafı,
c)Koro üyelerinin listesi,
d)Konser programı (C - 2. Ve 3. maddedeki şartlara uygun)

6. Seslendirilecek olan parçaların basılı birer kopyasının 15 Mayıs 2011 tarihine kadar iletişim adresine kargo ile gönderilmesi gerekmektedir (faks, e-posta ve cd kabul edilmemektedir.) (Şenlik amaçlarına uygun olup olmadığının saptan-ması ve koroların birbiri ile nota alışverişlerini sağlayabilmek için)

7.Ayrıntılı iletişim, yalnızca başvuru yapan ve başvurusu kabul edilmiş olan korolarla ve e-posta yolu ile gerçekleştirilecektir. Bu nedenle, başvuru formun-da iletişim e-posta adreslerinin doğru belirtilmiş olması önemlidir.

C. ŞENLİĞE İLİŞKİN KURALLAR:

1. Şenliğe profesyonel ve amatör her düzeyde koro (minikler, çocuk, gençlik, yetişkin, kızlar, erkekler vb.) katılabilir.
2. Şenliğe katılacak koroların, polifonik (çoksesli) yapıtlar seslendirmesi gerekmektedir.
3. Korolar, şenlikte en az 10, en çok 20 dakikalık konser ile yer alabilecektir. Bu süreler sahnede kalış süresi (konser, eser araları ve alkış dahil) olarak dik-kate alınmalıdır. Kendine ayrılan süreyi aşan koronun sahnede daha fazla kalmasına izin verilmez.
4.Tüm katılımcıların şenliğin ruhuna ve amaçlarına aykırı biçimde ve diğer koroları üzücü tavır ve hareketlerden kaçınmaları gerekmektedir.
5.Katılımcıların diğer koroları dinlemeleri ve şenlikteki diğer etkinliklere katıl-maları esastır. Buna dikkat etmeyen koroların durumları gerek dinleyici önün-de ve gerekse daha sonraki etkinliklerde olumsuz olarak değerlendirilecektir.
6.Şenliğe katılan korolar; yönetim kurulunca belirlenen ve kendilerine bildiri-len yer ve zamanlarda konser vermek zorundadırlar.
7.Şenliğe katılacak koroların ulaşım ve konaklama giderleri kendilerince karşı-lanacaktır. Ancak korolara konaklama ve ağırlama konusunda derneğimizce gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.
8.Her koronun değerlendirilmesinde sadece kendi etkinliği ve kendi konserinde gösterdiği sanatsal özellikler dikkate alınır. Diğer korolar ile kıyaslama yapıl-ması söz konusu değildir.
9.Koroların şenlikte yorumlayacakları yapıtlara ilişkin her türlü sorumluluk kendilerine aittir. Şenlikte yasalarımızca suç sayılabilecek yapıtların seslendi-rilmesine izin verilmez.
10.Önceki şenliklerde değerlendirme kurulunca olumsuz değerlendirilen ve şenlik kurallarına uymamayı alışkanlık haline getiren koro ya da şeflerinin şenliğe kabulü, Yönetim Kurulu’nun kararına bağlıdır. Yönetim Kurulu, verdiği karar ile ilgili olarak hiçbir kişi, kurum ya da kuruluşa karşı sorumlu değildir.
11.Salon konserlerinde fotoğraf, ses ve görüntü çekim hakkı sadece sponsor firmaya aittir. Bunun dışında ses ve görüntü kaydına izin verilmez. Korolar, ses ve görüntü kayıtlarını sponsor firmadan edinebilirler.
12.Şenlik kapsamında düzenlenen konser ve gösterilerin her türlü telif ve performans hakkı TPKD’ye aittir. Şenlikte elde edilen her türlü materyal der-neğin yazılı izni olmadan kullanılamaz.

D. ŞENLİK SÜRESİNCE TASARLANAN ETKİNLİKLER:
1.Şenlik süresince korolar, Ankara’daki konser salonlarında, park, işyeri ve benzeri uygun yerlerde konserler vereceklerdir.
2.Yine şenlik içerisinde bir gün, şenliğin amaçlarına uygun sempozyum, çalıştay, gösteri vb. etkinlikler ile özel konserler düzenlenmesi tasarlanmakta-dır. Bu sempozyuma koro eğitici ve yöneticileri ile koro müziği severler katıla-bilecektir.
3.Şenliğe katılımın boyutlarına göre şenlik ödül törenleri bir ya da iki günde gerçekleştirilecektir.

16. TÜRKİYE KOROLAR ŞENLİĞİ
Bilgi Formu
25-29 Mayıs 2011, ANKARA

E.ŞENLİĞİN ÖDÜLLERİ :
Şenlikte yer alan korolar, birbirleriyle yarışmaksızın, 15 ayrı müzikal dalda Şenlik Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirmeye tabi tutularak, aldığı en yüksek puana ait müzikal dalda sanatsal olarak ödüllendirilmektedir. Bu sanatsal ödüller arasında herhangi bir önemlilik sıralaması söz konusu değildir. Her ödül birbiriyle eşit sanatsal değerdedir.

Ayrıca, şenliğe destek veren kurum ve kuruluşlar da kendilerince uygun gördükleri korolara “Özel Özendirme Ödülleri” vermektedirler. Bu ödülleri kurum-lar, kendi değerlendirmelerine göre belirledikleri korolara vermektedirler.
Müzikal değerlendirmeler sonucunda verilecek ödüller:
(alfabetik sıraya göre)
Çağdaş (atonal - anarmonik) yapıt yorumlamada başarı ödülü,
Çalgı eşlikli yapıt yorumlamada başarı ödülü,
Çocuk şarkısı yorumlamada başarı ödülü,
Diksiyon - artikülasyon, anlaşılırlık başarı ödülü,
Entonasyon, homojen-lik ve koro tınısı başarı ödülü,
Halk müziği yorumlamada başarı ödülü, Madrigal yorumlamada başarı ödülü,
Müzikalite - müzikal dinamikler başarı ödülü,
Öz-gün yapıt yorumlamada başarı ödülü,
Program zenginliği ve çeşitlilikte başarı ödülü,
Ritmik beraberlik, ritmik uyum başarı ödülü, Sahne hakimiyeti,
koro disiplini ve görünümde başarı ödülü,
Sololu yapıt yorumlamada başarı ödülü,
Üç ya da daha çoksesli çocuk şarkısı yorumlamada başarı ödülü,
Yapıtı yorum-lamada koro-şef uyumu başarı ödülü,
Bunların dışında belirlenebilecek özel ödül.

F.ŞENLİK İLETİŞİM ADRESİ:

GENEL MERKEZ:
1901.Cad.(eski 10.Cad.) 33/1
Erdem Çarşısı Batıkent ANKARA
Tel/Faks:+90(312) 255 6751

İRTİBAT BÜROSU:
Adakale Sok 25/46 Kızılay ANKARA
Tel: +90(312) 434 5800
Faks: +90(312) 434 5900
http://www.polifonik.org
senlik2011@polifonik.org

16. TÜRKİYE KOROLAR ŞENLİĞİ BAŞVURU FORMU

Türkiye Polifonik Korolar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına,
Koro Adı:
Kurumsal Yönetici Adı:
Koro Üye Sayısı:
Koro Şefi Adı:
Koro Şefi Adres:
Koro Şefi Telefon:
Soyadı:
İletişim e-posta adresi (*):
Soyadı:

16.Türkiye Korolar Şenliği’ne ilişkin bilgi formunu ve bilgi formunda belirtilen şenlik amaçlarını okudum. Şenliğin bir yarışma olmadığı bilinci ile bu etkinliğe katılmak istiyorum.

Şenlik bilgi formunda belirtilen başvuru kuralları ile şenliğe ilişkin diğer tüm kuralları peşinen kabul ettiğimizi koro adına belirtir, gerekirse ön dinlemeye de tabi tutularak şenliğe kabulümüz yönünde karar verilmesini arz ederiz.
İletişim tel:
İletişim faks:
Koro Şefi Koro Yetkili Yöneticisi
…./…./2011




Hoşgeldiniz