Piyano ve Kemençenin Buluşması: İstanbul Duo …


Toplam Okunma: 3826 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:05
Kategori: Konserler

Sercan Halili(İstanbul kemençesi) & Erman Türkeli(piyano)’dan oluşan İstanbul Duo 28 Mart 2011 Pazartesi (21:30-00:30) arasında Galata Kuledibi Sokakta bulunan Nardis Jazz Club’da yeni bir müzikal tınının / sentezin seslerini arayacaklar. Avrupa ve Asya kıtalarındaki müziklerin sentezden geçerek, ortada buluştukları bir nokta olan İstanbul yeni bir birlikteliğin tanığı olacak…

Avrupa kıtasındaki ülkelerin melodik yapısını, Asya kıtasındaki melodik yapılarla zenginleştirerek oluşturulan müzikler sıkı çalışmalar sonunda dinleyiciye sunulmaktadır.

Batının en önemli çalgısı piyanoyu Erman Türkeli, yakın coğrafyamızın geleneksel ve önemli çalgılarından biri olarak kabul edilen klasik kemençeyi de Sercan Halili icra ediyor.

Piyano ve Klasik Kemençe ikilisinin oluşturduğu bu müzik ile Klasik Türk Müziğinin çok önemli bestecilerinin yanı sıra birçok yabancı bestecilerin müzikleri de icra edilecek.

Ayrıca İkilinin kendi besteleri repertuara renk katıyor.

Bazen piyanonun, bazen de klasik kemençenin eşlik görevini üstlendiği bu müzikte esas olan, ikilinin karşılıklı yaptıkları meşke, müzikleri arasında gizlenmiş sohbete ve icra sırasında birbirleri ile kurdukları iletişime dinleyicileri de katmaktır.

Albüm çıkmadan önce başladıkları konser serilerine, yenisini eklemek üzere olan ikili, sıradaki konseri Nardis Caz Kulüp’de verecekler.

Albümlerine koyacakları parçalardan ve farklı eserlerden bir harman oluşturarak bir program hazırlayan Istanbul Duo caz severlere değişik bir akşam yaşatmayı planlıyor.




Hoşgeldiniz