“Obezonlar” filminde İzmir’deki üç farklı müzik kurumu ortaklaşa çalıştı…


Toplam Okunma: 3786 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:18
Kategori: Haberler

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 11 ana sanat dalında eğitim gören 40 öğrenci bir film için buluştu. İzmir’deki üç ayrı müzik kurumu da filmin müzikleri için işbirliği yaptı ve ortaya yönetmenliğini Gülten Taranç’ın üstlendiği obezite sorunu yaşayan bir genç kızın hayatını anlatan OBEZONLAR filmi çıktı… Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri filmin müziğini seslendirirken Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimi Bölümü -Müzik Teknolojisi öğrencileri de yeni açtıkları Stüdyo 5150 de müzik kaydını yaparak sanat işbirliğinin örneğini sergilediler…

Batı müziğinin yanı sıra geleneksel Türk sanat ve country tarzı müzik etkileri hissedilen Obezonlar filminin ezgilerini daha önce de film müziklerinden tanıdığımız Prof. Dr. Berrak Taranç bestelemiş.

Film 11 Mart 2011’de Dokuz Eylül Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM) düzenlenen gala ile izleyicilere sunuldu. Galaya Aysel Yılmaz’ın Seramik Obezonları ,Cansu Aslan’ın set tasarımı ve Onur Tatar’ın set fotoğrafları da ayrıca renk kattı.

Ortalama 250 kişilik salonun dolu olduğu gözlenen galanın ardından yapılan törende film ekibine sertifikaları Prof. Halil Yoleri tarafından verildi.

Film gösterimi sonunda gerek işlediği obezite konusunun özelliği, gerekse yönetmeninden oyuncusuna izleyicilerin beğenilerini dile getirdikleri gözlendi.




Hoşgeldiniz