Edirne’de İzleyicisiz Konser…


Toplam Okunma: 4236 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:18
Kategori: Haberler

Müziği Nina Simone ve Billie Holiday gibi klasiklerin yeni bir versiyonu olarak tanımlanan ve Amerikan Büyükelçiliği’nin kültür elçileri programının konuğu olarak birkaç merkezde konser vermek üzere Türkiye’ye gelen Amerikalı ünlü Hip Hop sanatçısı Gina Loring Edirne’de konser alanına geldiğinde bir sanatçı için yaşanması en zor anlardan biriyle karşılaştı. Konser alanında seyirci yoktu. Hazırlanması için oda bile tahsis edilmediği için geldiği aracın içinde makyajını yapan Loring konserini çevrede oturan roman çocukların izleyiciliğinde gerçekleştirdi. Konserde tebessüm uyandıran diğer bir yaşanım da bir Roman çocuğun konseri at sırtında izlemesiydi…

Güven Sağlık ve Eğitim Vakfı ve Amerikan Hükümeti’nin 2010 Genç Türkiye-Genç Amerika programı işbirliğiyle İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Trabzon’da gerçekleştirilecek olan program dahilindeki konserler kapsamında ABD Başkonsolosluğu’nun Edirne Belediye Başkanlığı’na Amerikalı ünlü Hiphop şarkıcısı Gina Loring’in Edirne’de konser verebileceği teklifini iletmesi üzerine Belediye Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı’nı 19 Mart 2011cumartesi günü saat 14.30 tarihini konser mekanı olarak belirledi.

Ancak konser için gerekli organizasyon ve tanıtım çalışmalarının yapılmaması nedeniyle Edirnelilerin konserden haberi olmadı.

Gina Loring kararlaştırılan tarihte İstanbul’da 2 gün boyunca birlikte müzik çalışması yaptığı 25 kişilik Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi Kısa Dalga Gençlik Merkezi Hiphop Atölyesi öğrenci gurubu ve konsolosluk görevlileriyle birlikte konser alanına geldiğinde bir sanatçı için yaşanması en zor anlardan biriyle karşılaştı.

Konser alanında görevli 20 güvenlik görevlisi ve çevrede oturan roman çocuklarından başka seyirci yoktu.

Araçtan inen ve sahnenin önünde hiç seyirci göremeyen Gina Loring yaşadığı şokun ardından kendisini görüntülemeye gelen gazetecilere gülerek poz verdi ve beklemeye başladı.

Konsolosluk yetkilileri, Edirne Belediyesi ile bağlantı kurarak, konseri daha çok seyircinin izleyebileceği Saraçlar Caddesi’ne almak istedi. Ancak, sahne kurmanın kısa sürede mümkün olmaması nedeniyle bu istek yerine getirilemedi. Gelen belediye ekipleri de konser alanına seyirci toplayamadı.

Hazırlanması için oda bile tahsis edilmediği için geldiği aracın içinde makyajını yaparak sahneye çıkan Gina Loring duygularını “Ben sanatçıyım. Büyük kalabalıklara da şarkı söyledim. Ancak, burada pek kimse yok. Artık biz kendimiz çalıp, kendimiz eğleneceğiz” şeklinde dile getirdi.

Bir saatlik konserinde sanatçı şarkılarını söylerken, kendisi ile birlikte gelen 25 öğrenci ona eşlik etti. Konserde izleyici olarak müziğin sesini duyan ve Sarayiçi’ni gezmeye gelen vatandaşlar ile çevrede oturan 20’ye yakın Roman çocuğu vardı.

Konserde tebessüm uyandıran diğer bir yaşanım da bir Roman çocuğun konseri at sırtında izlemesiydi.
____________________________________
Fotoğraf : Radikal Gazetesi 19 Mart 2011
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&Date=&ArticleID=1043482&CategoryID=79

Amerika’nın Sesi ▪Turkish
http://www.voanews.com/turkish/news/Amerikal-Hip-Hop-Sanatcs-Gina-Loring-Turkiyede-117518053.html




Hoşgeldiniz