Almanya’nın Ünlü Keman Pedagogu Prof. Stephan Picard Istanbul’da…


Toplam Okunma: 3822 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:05
Kategori: Konserler

Almanya’nın en ünlü keman pedaogogu olarak ün yapmış ve halen Berlin, Hanns Eisler Müzik Akademisi’nde keman profesörü olarak görev yapan Prof. Stephan Picard; Cihat Aşkın, CAKA ve Bakırköy Belediyesi Oda Orkestrası’nın davetlisi olarak yalnızca bir konser için İstanbul’a geliyor. 29 Mart 2011 Salı günü saat 20.30 da Ataköy, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde Picard’a Şef Elşad Bagirov yönetimindeki Bakırköy Oda Orkestrası eşlik edecek. Sanatçı 30 Mart 2011 Çarşamba günü ise İTÜ MİAM’da CAKA programına katılacak…

Sanatçının programında Türkiye’nin yetenekli kemancı gençleri ile CAKA programı dahilinde tanışması dinlemesi de bulunuyor.

29 Mart 2011 Salı günü saat 20.30 da Ataköy, Yunus Emre Kültür Merkezi, Müşfik Kenter Salonu’nda bir konser verecek olan Stephan Picard’a Şef, Elşad Bagirov yönetimindeki Bakırköy Oda Orkestrası eşlik edecek.

Programda Bach’ın eserlerini çalacak olan sanatçı 30 Mart 2011 Çarşamba günü ise İTÜ MİAM’da CAKA programına katılacak ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen genç kemancıları dinleyerek onlara tavsiyelerde bulunacaktır.

Ayrıntılı bilgi: Mercan Bursalı

Tel. 0532 7671984

infaskin@gmail.com

Prof. Stephan Picard
Almanya’nın önde gelen kemancı ve padagoglarından Prof. Stephan Picard, 1984 yılında Uluslar arası Maria Canals Keman Yarışması galibiyetinden sonra önde gelen senfoni orkestralar eşliğinde çaldı. Oda Müziği konserleri ve masterclasslar la dolu bir kariyer hayatı olan Prof. Picard, Avrupa, Kore, Japonya, ABD, Güney Amerika ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde konserler verdi.

2003 yılında Mihaela Martin, Nabuko Imai ve Frans Helmerson ile birlikte kurdukları Michelangelo Kuartet dünyanın hemen her yerinde ve uluslar arası festivallerde konserler veren ve kayıtlar yapan bir dörtlüdür.

1960 yılında Alman ve Fransız karışımı bir ailenin oğlu olarak Barcelona’da doğan Picard, İspanya ve Almanya’da yetişti. 10 yaşında keman çalmaya başladı ve Sascho Gawriloff, Stefan Georghiu ve Roman Nodel’den dersler aldı. 1995 yılından bu yana Berlin, Hanns Eisler Müzik Akademisi’nde keman profesörü olan Picard, uluslar arası yarışmalarda jüri olarak görev yapmaktadır. Öğrencileri dünyanın en önemli yarışmalarını kazanmışlar ve büyük orkestralar eşliğinde konserler vermişlerdir.




Hoşgeldiniz