Çalgı Yapımcımıza Almanya’dan Vize Engeli…


Toplam Okunma: 3329 | En Son Okunma: 28.04.2024 - 14:06
Kategori: Haberler, Çalgılar

Her yıl Nisan ayında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen; müzik endüstrisi, müzik tüketici elektroniği, yayın / televizyon teknolojisi ürünlerinin görücüye çıktığı Uluslararası Müzik ve Müzik Aletleri Fuarı’nda(Musik Messe 2011) el yapımı zillerini tanıtmak için stand açan Samsunlu işadamı Murat Diril vize engeli nedeniyle fuara iki gün gecikme ile katılabildi. Murat Diril önemli randevularının iptal olduğunu, 15 bin Euro’luk harcamasının boşa gittiğini, zararını karşılamaları gerektiğini ve gerekli yasal girişimlerde bulunacağını belirtiyor. Almanya daha önce de işadamlarına vize vermemişti…

Almanya’nın Frankfurt kentinde her yıl nisan ayında periodik olarak uluslararası kimlikte düzenlenen müzik ve müzik aletleri fuarında el yapımı zillerini tanıtmak için fuar mekanında 24 metre karelik sergi alanı kiralayan Samsunlu işadamı Murat Diril vize engelini bir türlü aşamadı ve bu nedenle fuara iki günlük gecikme ile katılabildi. Fuara katılmak için 15 bin Euro üzerinde masraf yaptığını belirten çalgı yapımcısı Murat Diril geç vize alması sonuçlarını şöyle özetledi:

“Önemli randevularım iptal oldu. Müşterileri kaçırdım. Binlerce Euro zarara uğradım. Zararımı karşılasınlar. Dava açacağım”

Geçtiğimiz yıllarda fuarı gezmek için en az 10 defa Almanya’ya geldiğini hatırlatan Murat Diril, 12 yıldır şirket sahibi olduğunu söyledi. Fuara ilk defa katılımcı olarak geldiğini belirten Diril şöyle devam etti:

“Gerekli bütün evraklarımla Türkiye’de Alman elçiliğine başvuruda bulundum. Dört defa geri çevirdiler. Her defasında aynı belgeleri yeniden hazırlayarak başvuruda bulundum. Uçak biletimi dört defa değiştirdim. Ben dünyanın 32 ülkesine yılda 10 bin adet zil satıyorum. Evraklarımın inandırıcı olmadığı iddia edilerek bana sorun çıkardılar”.

Fuarın ilk iki gününün anlaşmalar için çok önemli olduğunu belirten Murat Diril, önemli görüşmelerin ilk iki günde gerçekleştiğini hatırlatarak:

“Beş önemli toplantıyı iptal etmek zorunda kaldık. Fuar trafiği çok yoğun. Dünyanın 50 ülkesinden gelen insanlar üç dört gün için peş peşe toplantılara katılıyorlar. Siz söz verdiğiniz saate burada olamazsanız müşteri başka birine gidiyor. Dolayısı ile zararımız çok büyük. Bir müşteri demek on binlerce zil satmak demek. Fuar idaresi ile görüşeceğim. Onların gönderdiği belge nasıl kabul edilmiyor anlamadım. Tazminat için başvuruda bulunacağım. Fuar müşteri kaybetmek istemiyorsa bu konuda benim gibi mağdur olanlara yardımcı olmalı” dedi.




Hoşgeldiniz