Viyana Filarmoni Orkestrası ve Zubin Mehta Türkiye’de…


Toplam Okunma: 3744 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:56
Kategori: Konserler

İyi orkestra dinlemek, izlemek, dünya orkestral seslendirim yükseltisinin ayırdına ulaşmak, Türkiye sanat müziğinde söz sahibi olan izleyici ve idarecinin eline sık geçen fırsatlardan değildir. Günümüz iletişim ve ulaşım imkanlarında eskinin “40 yılda bir” tabiri Türkiye için hala geçerlidir. Masraflar öne sürülür. Devlet eliyle para harcandığı için seyrettirilmesi gereken devlet orkestra, opera, bale ve koroları vardır.  Sağolsunlar, varolsunlar. Hem onlar, hem de onların kimisi sanata etkisiz idarecileri, bu sayede orkestra konserinin dünya yükseltisine tanık olacaklar. Zubin Mehta yönetiminde Viyana Filarmoni Orkestrası -Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla- Aspendos Festivali’nde. 21 Haziran 2011.

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali dünyanın en iyi senfonik müzik topluluğu olarak anılan Viyana Filarmoni Orkestrası ile birlikte dünyaca ünlü şef Zubin Mehta ve solist Daniel Barenboim’e ev sahipliği yapıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 18 yıldır sanatseverlerle buluşan Aspendos Festivali’nde 21 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek konserde Viyana Filarmoni Orkestrası 125 kişilik ekiple ve repertuvarındaki seçkin eserlerle müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

VİYANA FİLARMONİ ORKESTRASI KONSER PROGRAMI

Şef: Zubin Mehta

Stravinsky: Symphony in three movements
Ludwig van Beethoven: Piano Concerto No. 3
Solist: Daniel Barenboim
Richard Strauss: Don Quixote

Akustiği ile ünlü 2000 yıllık bir geçmişi olan Antalya - Antik Aspendos Tiyatrosunda gerçekleştirilecek olan Viyana Filarmoni Orkestrası biletleri www.aspendosfestival.gov.tr adresinden satın alınabilir.




Hoşgeldiniz