Konserlerde İş Olanağı…


Toplam Okunma: 6229 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:17
Kategori: Haberler

Yaz aylarına damgasını vuran konser, festival ve yarış organizasyonlarının 2011 yılında yaklaşık 1 milyon kişiye iş imkanı yaratacağı tahmin ediliyor. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere pek çok kişiye günlük 50 - 250 TL kazanç sağlayabilecek organizasyonlar arasında Rock’n Coke, One Love Festivali, Formula 1, Cirque du Soleil ve TNT, MOST Açık Hava yaz konserleri gibi etkinlikler bulunuyor…

Etkinlikleri düzenleyen kuruluş yöneticilerinden bazılarının görüş ve düşünceleri şöyle:

Banu Tunçağ - Pozitif Proje Prodüksiyon Yöneticisi

“Bu yaz One Love Festivali ve Rock’n Coke Festivali gibi büyük organizasyonlarımız olacak, bu etkinlikler dönemsel olarak büyük ölçekte bir istihdam yaratacak. Genelde saha ve prodüksiyon tecrübesi olan, aynı zamanda uzun saatler süren zorlu çalışma koşullarına uyum sağlayacak kişilerle çalışmayı tercih ediyoruz. Etkinliğin büyüklüğüne göre yarı zamanlı çalışanların sayısı beş ila 80 kişi arasında değişiyor. Bu alanda çalışmak isteyenlere tavsiyem; yapılan işin tüm detaylarına hakim olmaları, kolay kolay vazgeçmemeleri ve yaptıkları işi sevmeleri olacaktır.”

Ebru Coş - Manpower Türkiye Genel Müdürü

“Dönemsel istihdam yaratan festival, açılış, konser vb. organizasyonlarda çalışması için genellikle öğrenciler tercih ediliyor ve değerlendiriliyor. Bu organizasyonlarda esnek çalışma saatlerine uyabilecek, uzun saatler ayakta kalabilecek kişilere ihtiyaç duyuyor. Zira söz konusu organizasyonlar oldukça fazla enerji gerektiriyor. Bu etkinliklerde enerjisi yüksek ve uzun saatler boyunca güler yüzlü çalışabilecek insanlar aranıyor ve tercih ediliyor. Söz konusu organizasyon uluslararası bir nitelik taşıyorsa ve yabancı konuklar bulunacaksa iyi derecede İngilizce bilen öğrenciler ya da kişiler gerekiyor. Bir organizasyonda kaç kişinin çalışacağı etkinliğin büyüklüğüne göre değişiyor. En düşük 50′den başlayıp 250′ye kadar kişinin çalıştığı dönemsel işler olabiliyor.”

Cemil Erol - Unisbul.com Genel Koordinatörü

“60 binin üzerinde dönemsel çalışabilecek nitelikli aday havuzumuz var. Adaylarımızdan öncelikle prezantabl bir görünüm, iletişimi güçlü, sorumluluk sahibi, düzgün bir diksiyon ve güler yüzlü, olması bekleniyor. Yabancı katılımcılıların ağırlıkta olduğu organizasyonlarda doğal olarak yabancı dil şartı var. Sektörde genellikle16-30 yaş grubu istihdam ediliyor. Çalışanların yüzde 70′ini üniversiteli.”

Remzi Gül - İNKA Kurucu Ortağı

“Rock’n Coke, Cirgue du Soleil, Body Worlds, Dünya Engelliler Kongresi, Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kongresi bu yıl istihdam yaratacak önemli organizasyonlar arasında. Ajansımızda bu tarz projelerde istihdam edilmek üzere kayıtlı 20 bin kişi var. Her geçen gün bu rakam değişiyor ancak aktif çalışmakta olduğumuz kişi sayısı bin civarında. Şirketimize kayıtlı olan dönemsel elemanların yüzde 83′ünü üniversite öğrencileri yüzde 17’sini ise mezun kişiler oluşturuyor. Etkinliklerde çalışan sayısı büyüklüğüne göre değişiklik gösterebiliyor. Bir etkinlikte bir kişi de çalışabiliyor, 1300 kişi de.”

Köyüm Özyüksel - Bravo Organizasyon Kurucu

“2011 yılında Bursa ve Trabzon’da gerçekleşecek olan otomobil fuarları, İzmir ve Van’da TÜRSAB desteği ile gerçekleşecek turizm fuarları ve turne yapan gösteriler de Anadolu’daki gençlerin host ve hostes olarak çalışıp para kazanmalarına imkan tanıyacak. İstanbul için mayısta F1, Eylül’de 12. İstanbul Bienali ve Rock’n Coke var. Okulların tatil olduğu yaz aylarında açık hava konserleri ve düğünlerin de her sene olduğu gibi iş imkanı yaratacağına inanıyorum. Bu tarz etkinliklere eleman yönlendirirken güler yüz, kendine güven, misafirlere hitap şekli bizim için fiziksel özelliklerden daha önemli. Bu yüzden adayların boy ve kilolarına değil davranışlarına ve karakter özelliklerine bakıyoruz.”




Hoşgeldiniz