Sonbahar Turistinin Sanat Eğilimi …


Toplam Okunma: 2954 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 14:18
Kategori: Festivaller, Haberler

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen sonbaharda gelen turist profilinin opera ve baleye daha yatkın olduğu konusunda tesbitlerin olduğu duyumundan yola çıkarak 9 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Antalya “Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali”nin gelecek yıldan(2012) itibaren eylül ayına aktarılması konusunda çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Eğer gerekli organizasyon ve tanıtım yapılırsa ve de tutarsa Turkiye turizmine yeni bir alan eklenecek. Sanat… Fikrin babası ise Rengim Gökmen…

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen sonbaharda gelen turist profilinin opera ve baleye daha yatkın olduğu konusundaki tesbitlerden hareket ederek yeni bir turist profilinin dikkate alınması gerektiğine ve gösteri sahnelenmelerinin buna göre yapılmasının ayrı bir önem taşıdığı konusunda ilk ipuçlarını verdi.

Antalya’da 9 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin gelecek yıldan itibaren eylül ayında yapılması planlanıyor. Sonbaharda gelen turist profilinin opera ve baleye daha yatkın olduğu belirtiliyor” diyen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, sırf bu festival için turist gelmesini istediklerini ifade etti.

Festivalde gelecek yıl yapılacak yenilikler arasında gösteriler sırasında Türkçe, Almanca, Rusça altyazı geçilmesi de yer alıyor. Aspendos Opera ve Balesi Festivali 29 Haziran’daki Kuğu Gölü balesinin ardından 2 Temmuz’da Abay Kazakistan Akademik Devlet Opera ve Balesi’nin sunacağı Tosca operası ile sona erecek.




Hoşgeldiniz