Onay kartı olmayan müzisyenler İstanbul/Beyoğlu İlçesi sokaklarında konser veremiyecek …


Toplam Okunma: 11133 | En Son Okunma: 16.04.2024 - 12:25
Kategori: Arabesk Dönüşüm, Toplum ve Müzik

Beyoğlu Belediyesi, müzisyenlerin sokakta müzik yapabilmeleri için izin alması gerektiğini, yasal izni olmayan sokak sanatçılarının enstrumanlarına el konulacağı açıkladı. Emniyet ve Belediye’den geçerli izin belgesini alan sanatçılar Beyoğlu sokaklarında müziklerini icra etmeye devam edebilecek. Beyoğlu Belediyesi Bşk. Yrd. Özcan Tokel: “…Hiçbir para almadan müzisyenlere -haklarında tarafımızdan yapılan bir araştırma sonrasında- onay kartı veriyoruz…”

Onay kartı olmayan müzisyenler İstanbul/Beyoğlu İlçesi sokaklarında konser veremiyecek …

Beyoğlu Belediyesi sokak müzisyenlerine müdahale ediyor…

Belediye, sokakta müzik yapılabilmesi için müzisyenlerin izin alması gerektiğini, yasal izni olmayan sokak müzisyenlerinin -zabıta memurları tarafından- çalgılarına el konulacağı açıkladı. Emniyet ve belediyeden geçerli izin belgesini alan sokak müzisyenleri Beyoğlu caddelerinde müziklerini icra etmeye devam edebilecek.

Belediye’ye müracaat edip de yanıt alamayan sanatçılar kendilerince çözümü TBMM’de arama yolunu seçtiler. Sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatan müzisyenlerin kısa süre içerisinde binlerce imza topladığı gözleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Tokel müzisyenleri sokaktan toplamaya yönelik bir çalışma gerçekleştirmediklerini belirterek şöyle devam etti:

“Beyoğlu Belediyesi’nden hiçbir para karşılığı olmadan müzisyenlere, haklarında tarafımızdan yapılan bir araştırma sonrasında onay kartı veriyoruz. Onay kartı olmayan müzisyenler zaten Beyoğlu’nda özellikle İstiklal Caddesi’nde müzik yapmaları yasak. Her önüne gelen müzik yapmaya çalışınca kalabalık çekiyor. Polis de kalabalığın fazla olduğu noktaya hassasiyet gösteriyor. Bunun ise tek bir sebebi var vatandaşın güvenliği. Ayrıca -ses yükseltici cihaz- amfi kullanarak müzik yapanlara da izin vermiyoruz.”
________________________________
Klasik gazeteci yazar görüşleri için bkz:

1- Sedat Ergin “Müzik aletlerini müsadere etmek”

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18589618.asp

2- Doğan Hızlan (Bilgi hatalarıyla…)
“Santurun sesine âşık olmak”
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18594607.asp
Düzeltilmişi:
“Konservatuvarlarımızda neden santur öğretilmiyor?..”
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18615869.asp




Hoşgeldiniz