Gönüllü Müzik Hareketi…


Toplam Okunma: 3413 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:57
Kategori: Haberler, Toplum ve Müzik

Ülkemizde etkinlik düzenlemek isteyen, maddi yetersizlikleri nedeniyle düzenleyemeyen gerek belediyeler, gerekse Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ile müzik okullarımızda kendi müzik gruplarını kuran ama değer görebilecekleri sanatsal etkinlik organizasyonu bulamadıkları için pasifleşmek zorunda kalan özverili müzisyenlerimizi ortak amaçta buluşturmayı hedefleyen ve 2001 yılında Müzikoloji Platformu tarafından başlatılmış olan “Ücretsiz Organizasyonlar”, “Gönüllü Müzik Hareketi” adı altında yeniden başlıyor. Sistem, akademisyen ve müzisyenlerin ücretsiz olarak davet edilebildiği gönüllülük esasına dayanıyor. İlgilenen müzisyen, belediye, STK’lar için…

Kim Nasıl Davet Edilebilir?

Konser repertuarı olan ve programını sergilemek isteyen profesyonel müzisyenler katılabiliyor.
Bunun yanında konferans ve seminer verebilecek uzmanlar, konu ve özet bildirerek davet edilebiliyor.

Gönüllü müzisyenlerin/grupların/müzik uzmanlarının ad-soyad, özgeçmiş, program ve iletişim adreslerini bilgi@muzikoloji.org veya musikidergisi@yahoo.com.tr adresine bildirmeleri yeterli olacak.

Müzisyenler ve Gruplara Nasıl Davette Bulunulabilecek?

Müzikoloji Platformu(www.muzikoloji.org) ve Musiki Dergisi web sitesi’nde oluşturulmaya başlanacak olan “Gönüllü Müzik Hareketi” bağlantısında yer alan isimler davet edilebilecek.

Bunun için davette bulunacak resmi veya özel kurum ve kuruluşların, davet edecekleri kişi veya grupların ulaşım, konaklama ve iaşelerini karşılaması gerekiyor.

Bu sayede, belki büyük tutarlarla gerçekleşebilecek konserler, özverili müzisyenler sayesinde minimum giderlerle düzenlenebiliyor.

Konser repertuarı veya konferansı olan gönüllü müzik insanlarımız da Türkiye halkını daha yakından tanıyarak tecrübelenmelerinin yanında sanat düşünce ve ürünlerini daha çok kişiyle paylaşım olanağını yaşamış oluyorlar.

Haydi! Müziğimizi toplumla birleştirelim, on’lara(binlere) yatırım yapalım, çevremizdekileri isteklendirelim…

Meyvelerini çocuklarımız, öğrencilerimiz toplayacak olsa da kimbilir, belki bize de birşeyler kalır…

Mutluluk gibi…

İletişim adresleri:

bilgi@muzikoloji.org

musikidergisi@yahoo.com.tr

Daha önceki etkinlikler için bkz:

“Çağırın, köyünüzde konser verelim” Milliyet Gazetesi, 17 Ekim 2003
http://www.milliyet.com.tr/2003/10/17/cumartesi/cum02.html

“İnternetten Taşan Ses” Radikal Gazetesi, 13 Ocak 2004
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=102247




Hoşgeldiniz