Yanni ilk kez Türkiye’de…


Toplam Okunma: 3131 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:01
Kategori: Konserler

New age müziğin yaratıcılarından olan ve Grammy Ödülü için 2 kez aday gösterilen Yunanlı besteci ve klavye ustası Yanni, Radyo Voyage ve NTV’nin katkılarıyla 18 Eylül 2011 Pazar gecesi İstanbul Kuruçeşme’deki Sortie’de, 20 Eylül Salı gecesi Ankara Bilkent Odeon’da 17 kişilik orkestrasıyla beraber Türkiye’li müzikseverlerin karşısına çıkacak. Yanni’nin “Dünyanın tüm müziklerini ve neşesini içimde hissediyorum” sözü müziği hakkında fikir veriyor…

Yanni; Küçük yaşlarda dinleyerek büyüdüğü Beethoven, Mozart, Chopin, Stravinsky, Debussy gibi klasik müzik bestecilerinin etkisinde kalmıştır. Orta yaş bestelerinde, bu müzisyenler gibi müziğinde tek bir kelime dahi etmeden anlatmak istediklerini hislere dökmeyi başarmıştır.

1972’de yerel Rock’n Roll gruplarında piyano ve elektronik klavye çalmaya başladı. 1977-1984 ‘de çok ünlü Rock’n Roll grubu olan Chameleon’da klavye çalan Yanni 1985-1990 yılları arasında tek başına çalıştığı dönemde film müzikleri yaptı. “In Celebration of Life” albümü 1991’de “Dare to Dream” 1992’de ve “In My Time” 1993’de yayınlandı ve üç yıl boyunca 3 turneye çıktı. Birçok kez “en çok satanlar” listesine ve “en fazla satan turne“ listesine girdi.

Akrapolis’de verdiği efsane konser’in DVD’si “Yanni Live at the Acropolis” tüm zamanların en çok satan DVD listesinde Michael Jackson’ın “Thriller” albümünden sonra 2. konser DVDsi olarak yerini korumuş ve tüm dünyada 7 milyon albüm satışı, 750.000 DVD satışı rekoru kırmıştır.

Son albümü “Truth of Touch” hakkında şöyle diyor:

“Gelişmemin bir sonraki aşamasını arıyorum. Bu sanatta yıllarını vermiş olmanın bir sonucu olarak kendimi bunu sağlamak ya da en azından kendimi geliştirmeye devam etmek zorunda hissediyorum. Kurallar yok. Bu gerçekten çok heyecan verici. İnsanları şaşırtacağız. Hayatta bir şeylerin olmasını istiyorsanız inancınızın ve tutkunuzun olması gerekiyor. Şu an benim hayatımın en güzel zamanları.”

Yanni 14 Kasım 1954 ‘te Kalamata, Yunanistan’da doğdu. Liseden sonra Amerika’ya yerleşerek psikoloji eğitimi almasına rağmen müziğe ilgisinden dolayı kendi kendisini yetiştirmiş ve 6 yaşında başladığı piyano serüveninde 100′ün üzerinde beste üretmiştir.

Milyonlarca hayranı ve unutulmaz konser performanslarıyla uluslararası bir fenomen haline gelen Yanni, Türkiye’ye ilk defa geliyor.




Hoşgeldiniz