Opus Dergisi 2011 yayın hayatına başlıyor…


Toplam Okunma: 5705 | En Son Okunma: 14.05.2024 - 10:54
Kategori: Haberler

Müziğin yazı dili, kendi dili ile eşdeğer gitmez. Ülkemizde müziğin yazıldığı ve de okunduğu günler artık geride kaldı derken gözüpek müzik insanlarımızdan oluşan bir kadro ile yeni bir dergi müzik hayatımıza giriverdi. OPUS… İsmi yabancı değil. Faruk Güvenç’in 1962-65 yıllarında Ankara’da çıkardığı Opus Dergisi’nin yeni versiyonunun yayın yönetmenliğini müzik dostlarının tanıdığı bir isim üstleniyor. Kemal Küçük… Uluslararası çoksesli müzik alanında yayın yapacağı anlaşılan Opus Dergisi ilgili alanın birçok ismini yazar olarak içine almış. Kültürümüze sağlıyacağı katkılarının yanında yayın hayatının uzun soluklu olmasını diliyoruz. Hoş geldin Opus…

104 Sayfa, kuşe kağıda tamamı renkli Opus, Türkiye’de uluslarası çoksesli müziğin toplumdaki sesi olmayı hedefliyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini Kemal Küçük’ün, Yayın Danışmanlığını Vefa Çiftçioğlu’nun yaptığı Opus’ta Türkiye’nin önemli müzik ve kültür insanları yazıyor:

Prof. Gürer Aykal, Prof.Dr Talat Halman, Prof.Muammer Sun, Tenor Bülent Bezdüz, Prof. Önder Kütahyalı, Prof.Dr Ali Ergur, Prof. Babür Tongur, Doç. Onur Türkmen, Dr. Evren Kutlay Baydar, Mehmet Ergüven, Doç. Müride Aksan, Prof.Dr. Pınar Aydın, Prof. Murat Tuncay, Işık Noyan, Şebnem Özsaran, Kemal küçük, Vefa Çiftçioğlu, Ayşe Deniz Gökçin, soprano Pervin Çakar, Murat Bozkurt, Serdar Ongurlar, Senem Aypar…

Türkiye’de yarım bırakılmış müzik devriminin sonucu olarak bu gün önemli sorunları olan “Çağdaş Sanat Müziğimizi” her yönü ile ele alan yazılar, röportajlar ve tartışmaları Opus’ta okuyabilirsiniz.

İlk sayıda opera-bale için 30 sayfa ayrılmış.

Ayrıca dergide dünyadan ve değişik illerimizden önemli konserlerin eleştirileri, haberler, CD-DVD eleştirileri, kitap ve Hı-Fı Sayfaları bulunuyor.

Dergide Türkiye ve dünyadaki sanat müziğinde yaşanan gelişmeleri her ay farklı bir boyutu ile yer alacak.

Opus Ekimde yayın hayatına başlıyor…




Hoşgeldiniz