Fazıl Say’dan kararlı çıkışlara devam: “Mahsun’u örnek alın, arabeski yok edin”…


Toplam Okunma: 3172 | En Son Okunma: 27.03.2024 - 06:14
Kategori: Cevabi Yazılar

Arabesk müzik ve arabeskin toplum içindeki uzantılarıyla savaşımının -her ne pahasına mal olursa olsun- peşini bırakmamaya kararlı olduğunu son çıkışıyla(4 Ekim2011)* gösteren Fazıl Say, müziği bırakıp sinemayı tercih eden Mahsun Kırmızıgül’ü örnek göstererek övgüler yağdırdı. Milli medyamızın kimi yazarları ise köşelerinde arabeskin devam eden toplumsal sonuçlarının bilincinden uzak, günlük bakışlarınca Fazıl’ın yaşamında üstlendiği tarihsel sorumluluğu görme öngörüsünden uzak yüzlerce harflar düzdüler…

Kırmızıgül’ü devrimci olarak tanımlayan Say, Twitter’dan söylemlerine devam etti :

“Mahsun Kırmızıgül kendi devrimini** yapmıştır. Arabeskten kurtulmuş, bir boyuta varmıştır. Onu örnek alın, arabeski yok edin ve devrim yapın…”
__________________________________
* Fazıl Say 4 Ekim 2011’de Twitter paylaşım sitesinde şöyle demişti:
“Arabesk faşizimdir, Orhan Gencebay 3. sınıf müzisyendir. Haa kibar adamdır. Ama kibar adam olmak meslek değil! Müslüm Gürses ise bir müzisyenin kılcal damarı olamaz. Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü öğrencisinin altı haftalık ilk bilgisine sahip değildir…”

** Albüm yapmayı ve konserler vermeyi bırakan Mahsun Kırmızıgül, senaryosuna ve yönetmenliğine imza attığı filmlerle, gişe rekorları kırmış, sinema sektöründe adından söz ettirmeyi başarmıştı.




Hoşgeldiniz