Prof.Dr. Cihat Aşkın İTÜ TMDK Müdürlüğüne yeniden atandı…


Toplam Okunma: 4167 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:17
Kategori: Haberler

2008 yılında Cihat Aşkın’ın Konservatuar müdürlüğüne atanmasına değin hemen tüm geleneksel Türk müziği konservatuarlarımızda müdürlük görevine müzik dışından kişiler atanırdı. O zaman şöyle başlık atmış ve demiştik ki: “Müziğe Bu Kez Müzik İçinden Yönetici…*” O günden bugüne üç yıl geçti. Kurumda gerek sanatsal, gerekse bilimsel birçok yeniliğe, ilerlemeye, etkinliğe imza atıldı. Görülüyor ki kurumun yeniden yapılanması Cihat Aşkın liderliğinde devam ediyor. C. Aşkın başkanlığında gerçekleştirilecek değişimin habercisi Genel Kurul Toplantısı basına açık olarak 17 Ekim 2011’de gerçekleştirilecek…

İTÜ TMDK 2008 yılında Cihat Aşkın’ın Müdürlüğe atanması ile 3 yıl içerisinde sayısız ulusal ve uluslararası etkinlikler gerçekleştirildi.

İTÜ bakış açısından Bologna sürecine ilk uyum gösteren müzik okulu olan konservatuar, bünyesinde barındırdığı ana müzikokulu, erken müzik eğitimi, lise, lisans, master ve doktora programlarıyla hem Türkçe hem de İngilizce eğitim vermeye başladı.

Alâeddin Yavaşça, Niyazi Sayın ve Neşet Ertaş’a “Fahri Doktora” ünvanı verildi.

İ.T.Ü. Maçka Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda İTÜ Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın başkanlığında basına açık olarak gerçekleştirilecek olan Genel Kurul toplantısında yeni bir dönemin başlangıcı konusu işlenecek.

Tarih : 17-10-2011
Yer : İ.T.Ü. Maçka Sosyal Tesisler Konferans Salonu
Saat : 13:00
Ayrıntılı Bilgi için: 0212 2489087-(140)
________________________
* “Müziğe müzik içinden yönetici…” yazısı için bkz:
http://www.musikidergisi.net/?p=670




Hoşgeldiniz