TRT Radyo 3: Bir klasik daha kayıyor…


Toplam Okunma: 2516 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:17
Kategori: Haberler

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RTÜK tarafından yapılan bir araştırmayla caz ve klasik müzik yayınlarının dinlenmediğinin tesbit edildiğini, bu nedenle aynı türde yayın yapan Radyo-3′ün 80 adet vericisinin başka radyo kanallarına dönüştürüldüğünü açıkladı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın tepkisi şöyleydi: “Bu uygulama TRT yöneticilerinin kendi düşünce yapılarının ve tercihlerinin sonucudur. Klasik müzik dinleyicileri buharlaştı mı?

Acar’ın TRT Radyo-3′ün durumuna ilişkin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ilettiği soru önergesi Şahin’in bilgi notuyla yanıtlandı.

İbrahim Şahin’in açıklaması şöyle:

“RTÜK tarafından 1-15 Aralık 2009 arasında yayımlanan “Radyo Dinleme Eğilimleri-2″ başlıklı araştırmaya göre nüfusun yüzde 96.2’sinin caz müziği, yüzde 92.3′ü klasik müziği, yüzde 82.2’si ise yabancı rock müziği dinlemediği ortaya çıkıyor. Bu nedenle, dinleyici eğilimleri ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda son üç yıl içerisinde yaklaşık 80 adet Radyo-3 vericisi yeni açılan TRT-Türkü, TRT-Nağme, TRT-Radyo Haber ve Kürtçe yayın yapan TRT Radyo-6 kanallarına dönüştürülmüştür”

Cumhuriyet’e konuşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, “TRT kamu yayıncılığıyla görevlendirilmiş bir kurumdur ve yurttaşların vergileri ile yayınlarını sürdürmektedir. Kamunun kaynakları ile kamusal yayıncılık yapmakla görevli TRT’nin, bir anketle klasik müzik severleri yok saymaya çalışmasını kınıyorum. AKP, TBMM’deki tartışmaları gizlemek için TRT 3 yayınlarını kesiyor, TRT yönetimi de Radyo 3′e erişim olanaklarını zorlaştırıyor. Zihniyet aynıdır”




Hoşgeldiniz