“Serkan Çağrı ve Türk Müziği” başlıklı tez ‘Uluslararası Araştırmalar Yarışması’nda birinci oldu…


Toplam Okunma: 2784 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:16
Kategori: Haberler

ABD Kuzey Carolina Üniversitesi’nde klarnet dersleri veren Bojana Kragulj Los Angeles’ta düzenlenen International Researchs Competition-Uluslararası Araştırmalar Yarışması’nda 2011 mart ayında bitirdiği ‘Serkan Çağrı ve Türk Müziği’ başlıklı doktora tezi ile hem birinci seçildi hem de yüksek başarı bursu almaya hak kazandı…

‘Adına klarnet üretilen tek Türk sanatçısı’ Serkan Çağrı’nın çalım biçemini beğenen Bojana Kragulj; doktora tezinin araştırma ve incelemelerini geçen yıl bir ay kaldığı İstanbul’da Çağrı ile birlikte gerçekleştirmişti.

Başarısının ardından Kasım 2011’de yeniden Türkiye’ye gelen ve bu kez Çağrı’dan klarnet dersleri de almaya başlayan Sırp kökenli Bojana Kraguli önümüzdeki günlerde Türkiye’de konserler vermeye hazırlanacağını belirtiyor.

Bojana Kragulj’le çalışmaktan dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayan ve kendisi de aynı zamanda Azerbaycan Bakü Üniversitesi’nde Doktora eğitimi yapan Serkan Çağrı şöyle dedi:

“Henüz 35 yaşındayım ve birincilik ödülü kazanan uluslararası bir tezin konusu oldum. Bu müziğim adına gerçekten çok gurur verici bir durum… Geçtiğimiz yıl, North Caroline Üniversitesi’nden akademisyen Bojana Kragulj benimle irtibata geçti. Türk stili klarnet çok ilgisini çekiyormuş, bu konuda birçok kaydı incelemiş. Benim hem performansçı hem de akademisyen olduğumu görünce, doktora tezinin benimle ilgili olmasına karar vermiş. Ağustos (2010) ayında buraya geldi, birçok kayıtta ve konserde beni izledi. Türk müziği çalma stillerini anlattım ona. Sol klarnet konusunda bol bol bilgi aldı ve tezini hazırladı.”




Hoşgeldiniz