Kapalıçarşı 550. Yıl Final Konseri: Tuluyhan Uğurlu, Mehter ve Üç Dinin İlahileri…


Toplam Okunma: 2812 | En Son Okunma: 09.05.2024 - 03:05
Kategori: Konserler

İstanbul Kapalıçarşı’nın 550. Yıl Etkinlikleri Tuluyhan Uğurlu, Mehteran ve Üç Dinin İlahileri final konseri ile son buluyor. Konser nedeniyle Kapalıçarşı’nın Çarşıkapı ve Nuruosmaniye kapıları arasına 2000′in üzerinde izleyici sandalyesi yerleştirilecek. 25 Aralık 2011 Pazar günü saat 15.30′da Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi’nde gerçekleşecek konserin girişi sadece Nuruosmaniye kapısından… Etkinlik Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nin katkıları ile düzenleniyor.

Konserin açılış konuşmasını ev sahibi olarak Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat yapacak.

İstanbul’un ve Kapalıçarşı’nın hikayesinin anlatıldığı görsel sunum için çarşıya dev perdeler kurulacak. Mekan özel olarak ışıklandırılıyor.

Tuluyhan Uğurlu’nun bestesi “Sonsuza Kadar İstanbul”un bölümleri şöyle: “İşgal Yılları”, Atatürk’ün ölümünün anlatıldığı “Dolmabahçe’de Hüzünlü Sonbahar” ve “Tarihi Yarımadada Bir Akşam Vakti” …

25 Aralık 2011 pazar günü saat 15.30′da Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi’nde gerçekleşecek konserde Uğurlu “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirecek. Müzik ve görüntülerle İstanbul’un ve Kapalıçarşı’nın anlatılacağı eserin iki zirve noktasından birinde İstanbul’da ve Kapalıçarşı’da asırlardır kardeşçe yaşayan üç dinin sanatçıları piyano eşliğinde kendi ilahilerini okuyacaklar.

Hıristiyan ilahisini Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Yahudi ilahisini Yako Taragano Topluluğu, Hafız Aziz Mahmut Hardal ise “Sala”yı seslendirecek.

Konserin ikinci yarısında Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehter takımının Tuluyhan Uğurlu ile birlikte seslendireceği mehter marşları yer alıyor.

Konser öncesi ve arada Türkiye’nin en büyük 15 gıda firmasının konuklara özel ikramları var.

Yaklaşık 2000 kişinin izleyici olarak katılması düşünlen konserin mekanı Kalpakçılar Caddesi… Çarşıkapı’dan Cağaloğlu’na kadar sandalye dizilecek.

Konser girişleri sadece nuruosmaniye kapısından yapılacak.

Toplu taşıma araçlarını seçenler Kabataş-Eminönü-Zeytinburnu tramvayı ile gelip, Çemberlitaş’ta inerek Nuruosmaniye Camii yanındaki aynı isimli kapıdan mekana ulaşabilirler.

Araçlarıyla gelecek olanlar Eminönü’nden Cağaloğlu’na çıkıp, Kapalıçarşı oklarını izlerlerse araçlarını Çemberlitaş’ta geniş bir alanı yayılan İSPARK’a park edebilecekler.




Hoşgeldiniz