Uğur Ateş ve Serhat Karan “Hollywood Music in Media Awards”da birinci…


Toplam Okunma: 5275 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:45
Kategori: Yarışmalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm masraflarını karşılayarak, Hollywood’a yarışmaya gönderdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’in bağlama usta öğreticisi Uğur Ateş ile arkadaşı Serhat Karan “Hollywood Music in Media Awards” müzik yarışmasının “Enstrümantal” kategorisinde, “Nokta” isimli beste ile birinci oldu… 17 Kasım 2011’de Oscar Ödül Töreni’nin yapıldığı Kodak Theatre’da düzenlenen yarışma Amerika’nın saygın müzik ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor…

Oscar Ödül Töreni’nin yapıldığı Kodak Theatre’da düzenlenen ve geçtiğimiz yıl Hans Zimmer (Inception Soundtrack), Christopher Young gibi önemli bestecilerin de ödül aldığı “Hollywood Music In Media Awards” isimli yarışmada, geleneksel Türk müziği ezgilerini dünyaya dinleten Uğur Ateş ve Serhat Karan; çalgılamasında tanbura, bağlama, cura bağlama, ud, ney, duduk gibi Anadolu çalgılarını da kullandıkları “Nokta” başlıklı yapıtlarıyla birinciliği göğüslemeyi başardılar…

Çocukluk günlerinden bu yana müzikle uğraşan Uğur Ateş ve Serhat Karan ikilisinin hayali, Anadolu’nun özgün müziğini dünyaya tanıtmaktı. Ne var ki Türkiye’yi Amerika’nın prestijli müzik yarışmalarından birisi olan ‘Hollywood Music in Media’da temsil etmek isteyen genç müzisyenler, maddî desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirmişlerdi. Zaman Gazetesi’nin yaklaşık bir ay önce gündeme getirdiği bu duruma kayıtsız kalmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, iki genç müzisyenin tüm masraflarını karşılayarak, onları Hollywood’a göndermişti.

Yapıtları “beste orijinalliği, müzik aranjesi, kayıt mix ve mastering kalitesi” gibi uzun süren bir eleme aşamasından geçerek yarışmaya katılmaya hak kazanan ve sonuçta birinciliği göğüsleyen Uğur Ateş; İSMEK’e (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitimi Kursları) bağlı olarak hizmet veren Fatih “Özürlüler”, Güngören “Merkez” ve Zeytinburnu “Telsiz” kurs merkezlerinde bağlama eğitimi veriyor.

Uğur Ateş, Hollywood’un Oscar Ödülleri töreninin yapıldığı Kodak Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programda, birçok Amerikalı besteciyi geride bırakarak birinci olduklarını öğrendikleri anı unutamadığını söylüyor:

“Yarışmanın birincisinin Türkiye olduğunun açıklandığı sırada salonda büyük bir alkış ve çığlık koptu. Biz sahneye çıkarken arkamızdan devam eden alkışlarla birlikte, ‘Centilmen Türkler’ diye haykırıyorlardı. Sahneden indiğimizde bir sürü ünlü kişi bizimle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.”

Serkan Karan ise duygularını şöyle paylaşıyordu:

“150 kişinin arasından elemelere kaldık. Amacımız kültürümüzü temsil etmek ve Türkiye’yi onurlandırmak. Aldığımız ödül bu anlamda bizim için çok değerli. Başardık ve mutluluğumuzu halkımızla paylaşmak istiyoruz.”

“Hollywood Music in Media Awards” yarışmasında aldığı birincilik, lavta ve bağlama çalgıları icra eden Uğur Ateş için başarı anlamında bir ilk değil. İSMEK Usta Öğreticisi Uğur Ateş’in bundan önce de pek çok tanıtım film müziği, ses logosu alanında birincilikleri bulunuyor.

Serhat Karan, Uğur Ateş ile birlikte bugüne kadar 500 beste yaptıklarını, pek çok önemli firma için de reklam müziği hazırladıklarını belirtiyor…




Hoşgeldiniz