Batum’lular yeni yıla Julio Iglesias konseri ile girdi…


Toplam Okunma: 2789 | En Son Okunma: 14.05.2024 - 01:30
Kategori: Haberler

Julio Iglesias yeni yıla Türkiye sınırına yarım saat uzaklıktaki Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’un Avrupa meydanı’nda verdiği, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakasvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varsolomidze’nin de izlediği konser ile girdi. Batum yerel saati ile Türkiye arasında iki saat fark bulunması, Sarp Sınır kapısına yakın oturan vatandaşlarımızın yeni yıla iki kez girmelerine olanak sağlıyor…

Türkiye sınırına 10 km uzaklıkta bulunan Batum’a gelen Türk vatandaşları böylece hem yeni bir turizm türüne de öncülük etmiş oldular; hem de Kadife sesli İspanyol sanatçı Julio Iglesias’ı izleme fırsatı buldular…

31 Aralık 2011 akşamı Rize’den gelen bir vatandaşımız “İspanyol sanatçı” için Batum’a geldiğini belirterek şöyle diyor:

“Rize’den geldim. Batum’da yeni yılı karşılayacağım. Ondan sonra Türkiye’ye gidip orada da yeni yılı karşılayacağım. Türkiye ile Batum yarım saat sürüyor. Burada ortam çok güzel. İspanyol sanatçıyı izlemeye geldim. Özellikle takipçisiyim…”


Julio Iglesias Batum Konseri’nden… 31 Aralık 2011

Yeni yıl hazırlıklarına aylar öncesinden başlayan Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıkta bulunan Batum’un Avrupa meydanına yerleştirilen 35 metrelik ışıklı dev bir çam ağacı dikkati çekiyordu.

Yeni yıla Julio Iglesias konseri ile giren Gürcistan ve Artvin, Rize, Trabzon ve Erzurum’dan düzenlenen turlarla kente gelmiş bulunan Türk vatandaşları saatler 00: 00′ı gösterdiğinde havai fişek gösterileri ile coştu. Seslendirdiği şarkılarla meydanı dolduran 20 bin kişiyi coşturan Igleisas’a kıvrak dansçılar da eşlik etti.


Julio Iglesias Batum Konseri’nden… 31 Aralık 2011

Yeni yıl kutlamalarını Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakasvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varsolomidze de izledi.

Bkz:
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/26393/0/1/sinirda-j-iglesias-konseri-ile-yeni-yil-kutlamasi.aspx
Muhammet KAÇAR/GÜRCİSTAN/DHA




Hoşgeldiniz