Türk Bestecileri Gecesi’nde Borusan Quartet’ten üç dünya prömiyeri…


Toplam Okunma: 3293 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:01
Kategori: Konserler

Borusan Quartet’ten üç dünya prömiyeri… 2005 yılında Gürer Aykal tarafından kurulan, müzik danışmanlığını “Alban Berg Quartet” üyesi Gerhard Schulz’un üstlendiği grup; Borusan Kültür Sanat’ın Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener ve Turgut Pöğün‘e ısmarladığı üç yapıtın dünya ilk seslendirişini gerçekleştiriyor. Tarih: 23 Ocak 2012 pazartesi, saat 20.00’de, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda…

 

Borusan Quartet hakkında…

2005 yılında Gürer Aykal tarafından kurulan, müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz’un yaptığı topluluk, Maxim Vengerov, Joshua Epstein, Juilliard Quartet gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına da katıldı. İsviçre’deki Maggini Vakfı’nın beğenisini kazanıp, Borusan Kültür Sanat ile yapılan işbirliği sonucu 1590 yapımı A. & H. Amati “Baron Knoop” keman, 1662 yapımı Nicoló Amati keman, 1742 yapımı Testore viyola ve 1740 yapımı bir Petrus Guarneri viyolonsel gibi değerli enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular. Oda müziği partnerleri arasında Fazıl Say, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, İdil Biret, Toros Can, Muhiddin Dürrüoğlu gibi çok değerli müzisyenler bulunan Borusan Quartet, Türk bestecilerin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip.

Besteciler hakkında…

Besteci ve orkestra şefi Oğuzhan Balcı İTÜ TMDK’da Öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve konserlerini 2005 yılında kurduğu Orkestra İstanbul ile sürdürüyor.

Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalında Sanat Dalı Başkanlığı ve öğretmenlik görevine devam eden Turgay Erdener son kuşak bestecilerin önde gelen temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Oda müziğine yoğunlaşan Turgut Pöğün, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde dekan yardımcılığı, Teori-Kompozisyon Ana Sanat Dalı Koordinatörülüğü, Bilkent Yeni Müzik Günleri Sanat Yönetmenliği, BESOM (Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği) yönetim kurulu üyeliği, TRT Çoksesli Müzik Dairesi Danışma Kurulu Üyeliği gibi görevler yapmış olan Pöğün, 2011’den bu yana Bilgi Üniversitesi, müzik bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Konserin programı şöyle:

Oğuzhan Balcı “Borusan Quartet”
Turgay Erdener “1. Yaylıçalgılar Dörtlüsü”
Turgut Pöğün “Müzikler 3”

* * *
 Biletler Biletix’te…




Hoşgeldiniz