Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandolarına keman ve viyolonsel icracısı alımı ilanı…


Toplam Okunma: 3070 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:14
Kategori: Haberler

Genellikle üflemeli ve vurmalı çalgıların görev yaptığı TSK Bandolarında eser seslendirme yelpazesi daha da genişliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapmak üzere bir keman ve bir viyolonsel icracısının sınav yoluyla istihdam edileceğine dair ilan 26 Ocak 2012 günü KKK internet sitesinde(*) yayınlandı. Bayan olma ve 25 yaş koşulunun arandığı ilanda son başvuru tarihi 10 Şubat 2012…

En fazla 25 yaşındaki kadın adayların başvuracakları alımda, asgari boy 1.60 cm, asgari kilo standardı ise 48 kg olarak belirlendi. Bando sınıfı violin (keman) ve çello (viyolonsel) branşları için TSK’da sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olan kadınların da başvurabilecekleri belirtiliyor. Başvurular 26 Ocak’ta başladı, 10 Şubat’a kadar devam edecek. Yazılı sınav ise 19 Şubat’ta Ankara’da yapılacak.

Yazılı sınavda başarılı olan adayların ön sağlık, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testleri yapıldıktan sonra uygulamalı sınav ve mülakatları ise 5-7 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Başarılı olanlar 30 Ağustos 2012′de astsubay çavuş rütbesiyle işe başlayacak.

BAŞVURU ADRESİ: www.kkk.tsk.tr İletişim Adresi: K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlığı Cebeci/ANKARA TehO 312 562 11 11/562 03 65 Dahili (4736-4728)

* * *
İLAN ŞÖYLE:

2012 YILI MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL BİLGİLER

1. Kara Kuvvetleri Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az iki yıl süreli yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülte mezunları arasından sınavla, Bando sınıfı 1 violin (keman) ve 1 çello (viyolonsel) branşlarında (Toplam 2 personel) muvazzaf astsubay statüsünde bayan personel alınacaktır.

2. Muvazzaf astsubaylığa TABLO-1’de yer alan kaynak okullardan mezun;

a. Bando sınıfı violin (keman) ve çello (viyolonsel) branşları için başvuru koşullarını taşıyan bayanlar,

b. TSK’da sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olan bayanlar başvurabileceklerdir.

3. Temin faaliyeti TABLO-2’deki faaliyet takvimine göre icra edilecek, başvurular 26 Ocak 2012 tarihinden, 10 Şubat 2012 saat 17.00’a kadar www.kkk.tsk.tr internet adresinden yapılacaktır.

4. Yazılı sınav; 19 Şubat 2012 saat 11.00’da ANKARA’da yapılacaktır. Aday başvuru miktarı dikkate alınarak sınav merkezi, tarihinde www.kkk.tsk.tr internet adresinden tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

5. Yazılı sınav sonuçları ile başarılı olan adayların ikinci aşama sınav tarihleri 24 Şubat 2012 tarihinde www.kkk.tsk.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

6. Yazılı sınavda başarılı olan adayların Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testleri (FKYT) 05-06 Mart 2012 tarihlerinde, Uygulamalı Sınav ve Mülakatları ise 05-07 Mart 2012 tarihleri arasında Ankara’da Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci-ANKARA) tarafından icra edilecektir.

6. Seçmeler sonucunda asil olarak tespit edilen adaylardan güvenlik soruşturması ve sağlık raporları olumlu sonuçlananlar (Güvenlik soruşturmaları eğitim döneminde de devam edebilir.) Nisan 2012’de başlayacak olan Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimine katılacaklar ve başarılı olanlar 30 Ağustos 2012’de Astsubay Çavuş rütbesiyle Astsubay olarak nasbedileceklerdir.

NOT: Kılavuzun tamamını okumadan online başvuru formunu doldurmayınız. Yapılan yanlışlıklardan doğacak sonuçların tümü adaya ait olacaktır.

İKİNCİ BÖLÜM

BAŞVURU ESASLARI

1. MUVAZZAF ASTSUBAYLIK İÇİN BAŞVURACAK ADAYLARIN BAŞVURU KOŞULLARI:

a. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter ile İlgili Koşullar:

(1) Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde düzenlenmiş olan “Muvazzaf Astsubay Adaylarında Aranacak Nitelikler”i taşımak,
(2) Bayan olmak,
(2) Bando sınıfı viyolin (keman) ve çello (viyolonsel) branşları için başvuru koşullarını taşımak,
(3) Yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak.

b. Öğrenim ile İlgili Koşullar:

(1) TABLO-1’de kaynak olarak belirlenen en az iki yıl süreli yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakültelerden mezun olup ihtiyaç duyulan branşlarda eğitim almış olmak, (İkinci seçim aşaması sınavlarının başlangıç tarihi olan 05 Mart 2012 tarihine kadar mezun olacak adayların başvuruları kabul edilecektir.),

(2) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış olmak,

(3) Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi, uygulamalı sınav ve mülakatta başarılı olmak,

(4) Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

(*) Devamı için Bkz:
https://pertem.kkk.tsk.tr/astsubay/basvuru1201/aciklamalar.htm




Hoşgeldiniz