Küçükçekmece Belediyesi Şubat 2012 Kültür Sanat Etkinlikleri…


Toplam Okunma: 3419 | En Son Okunma: 19.04.2024 - 04:26
Kategori: Etkinlikler

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü’nün, kendisine bağlı üç ayrı kültür merkezinde gerçekleştirdiği etkinlikler gerek halk, gerekse alanının profesyonel icracıları tarafından ilgiyle izleniyor. Başlıklarından da anlaşılıyor ki etkinlikler Türkiye sanatı yükseltisi açısından da bir “norm” olma özelliği gösteriyor…

Söyleşi - Dinleti
Aşıklık Geleneğinde Leb Değmez ve Atışma Örnekleri

Aşıklık geleneğinin icerisindeki en önemli dallardan birisi de leb değmezdir. (Dudak değmez) Bu programımızda leb değmez örneği ile atışma yaparak hem atışma örneğinin başka bir boyutunu, hem de leb değmezi siz değerli sanat severlere hatırlatmış olacağız.
Etkinlik Tarihi : 15 Şubat Çarşamba
Etkinlik Saati : 19.30
ÜCRETSİZ
Halkalı Kültür Merkezi

* * *

Konser
Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu Şef: Uğur Kaya
Şarkî(Doğu) Türküleri ve Kerkük-Azerbaycan-Rumeli Türküleri

Doğu Anadolu bölgesinin geleneksel kültürü içerisinde yer alan türkülerden örneklere yer verilecek olup Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas ve Malatya yörelerine ait uzun hava ve türküler seslendirilecektir. Kars’da Âşık Şenlik, Erzurum’da Sümmani, Erzincan’da Âşık Daimi ve Âşık Davut Sulari, Sivas’ta Âşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Âşık Ali İzzet, Âşık Ruhsati yörenin en önemli kaynaklarıdır. İkinci bölümde Azerbaycan-Kerkük ve Rumeli bölgelerine ait türkülere yer verilecektir. Doğuda Çin, Batıda İtalya sınırlarına kadar dayanan folklor coğrafyamızın kültürüne ilişkin seçkin örneklerinin sergile- neceği ve bu bölgelerin ülkemizde tanınan, sevilen usta yorumcuların konserleri gerçekleştirilecektir.
Etkinlik Tarihi : 16 Şubat Perşembe
Etkinlik Saati : 20.00
Bilet Fiyatı: Tam: 2TL İndirimli: 1TL
Sefaköy Kültür Merkezi

* * *
Özel Etkinlik
Bağımsızlığının 4.yılında KOSOVA
Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı
Drita MUSLİU-Aziz MURATİ- Rumelili GÜLTEKİN- Shkurti FEJZA - Grup iRİNİA
Etkinlik Tarihi : 17 Şubat Cuma
Etkinlik Saati : 19.30

* * *

Küçükçekmece Oda Orkestrası
Broadway ve İstanbul’dan Müzikal Şarkılar

Şef: Sabri Tuluğ TIRPAN, Solist: Demet TUNCER
Gershwin- Rhapsody in Blue Müzikal Şarkıları
Etkinlik Tarihi : 24 Şubat Cuma
Etkinlik Saati : 20:00
Bilet Fiyatı : TAM: 2TL - İndirimli: 1TL
Cennet Kültür Merkezi

* * *

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Konseri

Temelleri 1827′de Donizetti Paşa’nın kurduğu Müzika-i Humayun orkestrasına dayanan, 1945 yılında Cemal Reşit Rey yönetiminde kurulan, İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası, 1972 yılında Kültür Bakanlığı’na bağlandı. Türk bestecilerinin eserlerinin bir çoğunu ilk kez seslendiren topluluk yurtdışında da büyük başarı kazanmıştır. Alexander Rudin, MUSICA VIVA oda orkestrasının Çellisti ve Orkestra şefi’dir. 1960 yılında Moskova’da dünyaya geldi. 1983 yılında Gnesin GMPI, şimdiki RUSYA Gnesin Müzik Akademisi, L.Yevgrafov’un çello sınıfından ve Prof. Y.Ponizovkin’in piyano sınıfından mezun oldu. 1989 yılında Moskova Devlet Konservatuarın’da Prof. D.Kitayenko’nun şeflik sınıfından mezun oldu.
Konuk Solist: Alexander RUDİN
Etkinlik Tarihi : 25 Şubat Cumartesi
Etkinlik Saati : 20:00Bilet Fiyatı : TAM: 2TL - İndirimli: 1TL
Cennet Kültür Merkezi

* * *

Söyleşi - Dinleti
Burcu KARADAĞ ile Usta Performanslar
Konuk: Cengiz ONURAL

Neyzen Burcu Karadağ’ın her ay gerceklefltirdiği Usta Performanslara, bu ay unlu besteci Cengiz Onural konuk oluyor. 1961′de İstanbul’da doğan Onural, Boğaziçi Üniversitesi’nde makine muhendisliği okuduktan sonra 7 yıl muhendis olarak çalıştı. Profesyonel anlamda müzisyenlik çalışlmalarına 1996 yılında başladı. Sanatcı gitar, klasik kemence, rebap, cura ve buzuki calmaktadır. 1985-1997 yılları arasında besteci, söz yazarı ve icracı olarak Yeni Turku grubu bunyesinde 9 albume katkıda bulundu. 1985′ten bu yana gerek kişisel olarak gerek gruplarıyla 5 film, 26 televizyon filmi, 7 belgesel, 20 civarında televizyon dizisi ve aralarında Dedektif Fırtına adlı bilgisayar oyununun da bulunduğu 5 multimedya produksiyonu icin muzik yaptı. Bu calışmalardan bir kısmı albüm olarak yayınlandı. 1997′de klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan ve tambur sanatcısı Murat Aydemir ile incesaz’ı kuran Onural, o tarihten beri grubun üyesidir.
Moderator : Burcu KARADAĞ
Etkinlik Tarihi : 28 Şubat Salı
Etkinlik Saati : 19:30
ÜCRETSİZ
Cennet Kültür Merkezi

* * *

Türk Halk Müziği
Hüseyin TURAN Konseri

Hüseyin Turan, 1967 yılında Erzincan Tercan’a bağlı Beykonak köyünde 8 çocuklu ailenin 5. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul 1.Sınıfı Tercan’da okuduktan sonra aile ile birlikte İzmir’e yerleşti. Tüm eğitim hayatını İzmir’de tamamladı. Üniversite hayatına 9 Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümünde başladı, Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünden mezun oldu. Yıllar sonra muhasebe bölümünü de bitirdi. 1 dünya, 3 Türkiye birinciliği elde etti. 1990 yılında konservatuardaki arkadaşlarıyla “Grup Laçin”i kurdu. “Türküden Sevgiye” ve “Doğaçlama Yürek” adlı albümlerini bu grupla yaptı. 1997 yılında ilk solo albümünü çıkardı. 2010 yılında TRT Müzik kanalında haftalık “Karanfil” adlı Halk Müziği programını hazırlayıp sundu.
Etkinlik Tarihi : 29 Şubat Çarşamba
Etkinlik Saati : 20:00
Bilet Fiyatı : TAM: 2TL - İndirimli: 1TL
Sefaköy Kültür Merkezi

* * *

Söyleşi - Dinleti
Başak İkiz ile Anadolu’ya Güzelleme

Bir bulut kaynıyor Sivas elinden
Ucu telli mektup geldi yarimden
Karlı dağlar ne olur ne olur
Asker ağam gelse yaralarım ey olur

Yanık duygulu bir ses Uzun havalarında bir efkar sarıyor insanı Zaralıların radyodaki türkü programları sırasında defalarca “İşte Halil Emminin türküsü!” diye birbirlerine hatırlatmalarına sebep olan Halil Söyler, Zara’nın yetiştirdiği en önemli icracılardan biridir. 15 Ocak 1964 yılında vefat eden Zaralı Halil’in hayatı türkülerle geçmiş, öldüğünde bile yastığının icinden şiirler çıkmıştır. Anadolu’ya Güzelleme de Zara’lı Halil’in halk muziği içindeki yeri ve önemini genç kuşağın başarılı yorumcularıdan Ender Balkır’ın seslendireceği türküler eşliğinde bir kez daha anımsayacağız…
Etkinlik Tarihi : 29 Şubat Çarşamba
Etkinlik Saati : 19:30
ÜCRETSİZ
Halkalı Kültür Merkezi




Hoşgeldiniz